Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mit tehetnék? Úgy érzem...

Mit tehetnék? Úgy érzem egyedül kevés vagyok arra hogy kitakarítsam/tisztán tartsam a lakást

Figyelt kérdés

Azért írom a családi kapcsolatok témába, mert úgy tudom a család minden tagjának tisztán kellene tartani a lakást, nem pedig szemétdombot csinálni belőle, a másiktól meg elvárni, hogy takarítson.

Apámmal ketten élünk egy lakásban, ő dolgozik, én itthon vagyok egész nap mert nem járok iskolába és most munkám sincs. Az én dolgom lenne takarítani és ezzel teljesen tisztában vagyok, de... ez egy ezerszer nehezebb munka mint amit apám végez a munkahelyén. (bár ő ezt nem hinné el)

Röviden leírva: apám egy büdös alkoholista. Betegesen igénytelen, kb félévente fürdik, bűzlik tőle az egész lakás..amikor hazajövök valahonnan első feladatom ilyen hidegben is az, hogy sarkig kivágom az ablakot. És amilyen rendben tartja magát olyan rendet tart maga körül is.. amikor "csak" hugyozik akkor nem önti le a wc-t (lehúzni nem lehet), a konyhában sorakozó sörösüvegek alatt ragad a sör és a legrosszabb..van a konyhában egy vödör amibe minden cigizés után beleköp egyet...szóval tele van a vödör sörös-cigis nyállal, talán az én feladatom lenne kiönteni, de a hányinger rámjön, egyszer beleejtettem egy tányért abba a vödörbe és követeltem tőle, hogy mossa el, természetes nem tette meg, pedig egy emlék volt az a tányér gyerekkoromból. Mindegy, ez nem lényeges, csak ki kellett írnom magamból.

Év elején elkezdtem lakást csinálni a szemétdombból, ami hatalmas munka volt. De abbahagytam a takarítást, mert apám rám szólt, hogy egész nap nem csinálok semmit, utcára kéne tenni stb. és gondoltam megmutatom neki milyen az ha tényleg semmit nem csinálok (tudom, nagyon hülye vagyok).

Ismét szemétdomb lett a lakásból (az én szobámból nem, de a többi..) Az én feladatom kitakarítani, de úgy érzem, hogy nagyon kevés vagyok erre a feladatra..és az igazat megvallva még mindig ugyanolyan mérges vagyok mint aznap amikor azt mondta, hogy ki kéne tenni mert semmit nem csinálok. Szóval nagyon gyűlölöm apámat és nagyon nehezemre esik utána takarítani. Ha a férjem lenne vagy a fiam és szeretném akkor szó nélkül takarítanék utána, de így nagyon nehéz motivációt találni, főleg a "semmit nem csinálsz" kritikái után. Ja és nem dobhatom ki a szemetet mert az nem szemét..na így mégis hogy csináljak rendet.

Mi motiváljon így a takarításra? Nem lesz megbecsülve amit csinálok és utálom azt aki miatt ekkora mocskot kell eltakarítanom. Nem is utálok takarítani, de utána gyűlölök. Aki hasonló helyzetben van az hogy csinálja meg?

2015. dec. 19. 12:20
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Egyébként tudom, hogy miért "nyomorult" (bocsánat..). Állítása szerint nincs senkije, egyedül van és (ezt nem mondta, de gondolom) nem ilyen életet képzelt el, hogy a felnőttkorú lányát kell eltartania aki gyűlöli. De eleve azért maradt egyedül mert iszik... ez egy ördögi kör :)

ha ez vigasztalja... én sem ilyen életet akartam volna :p xd

2016. jan. 13. 19:13
 22/23 anonim ***** válasza:

Köszönöm, hogy válaszoltál. Kitartást hozzá, amíg még kell...

Annyit azonban hozzátennék, ha a lakás hivatalosan a tiéd és a nővéredé, abban az esetben a "ki kéne tenni" téged fenyegetése elég erőtlen.

2016. jan. 14. 12:37
 23/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom hol laksz.

De sok városban vannak gyárak.

Miért nem mész el oda dolgozni?

Lenne munkád és pénzed. Szállást biztosítanak.

Ne haragudj,tudom hogy apukád de meddig akarsz így élni.

Meg sem becsül sem téged sem az otthoni munkád,sőt ki is tenne az utcára. És ha ez egyszer bekövetkezik mit csinálsz?

Ha pl elmész valahova mire hazamész kizár. Se ruhád se pénzed semmi.

Menj el amig lehet.

Na és ha megszűnik a munkája az ital miatt? Akkor egész nap kerülgeted? Nézed ahogy iszik meg köpköd?

Ne haragudj de ilyen emberrel senki nem élne együtt,ergó ne várj sem megértést sem sajnálatot.

Hiszen gondolom fiatal vagy,ezer lehetőséged lenne bárhova elmenni és új életet kezdeni.

Nem kell a kifogás hogy gyatra az angol tudásod. Magyarországon is lenne munka. Nem kell a kifogás hogy apuddal mi lesz egyedül. Őt érdekli mi van veled? Tuti nem.

2016. jan. 31. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!