Mi lesz velem, ha végül egyedül maradok (mint özvegy)?
A te feladatod lesz a közös gyerekeiteket felnevelni, ez az elsö diökben átsegít a veszteségen.
Nem lesz könnyü, de amíg együtt lehettek, addig koncentrálj arra, hogy ez az idö még kettötöké, utána pedig az emlékek veled maradnak.
Sok-sok lelkieröt kívánok.
Fordulj a barátaidhoz, családodhoz. Használjátok ki a maradék időt!
Ne félj segítséget kérni, mármint a szeretteidtől.
Kitartás!
Azt tapasztaltam, hogy csak magára számíthat ilyenkor az ember. Nekem például a barátaim, rokonaim jó része távolságot tart azóta tőlem, biztos azt hiszik pénzt akarok tőlük kérni, pedig van pénzem is, munkám is, nem nyomorgunk a gyerekkel.
Panaszkodni, siránkozni sem szoktam, felemlegetni a múltat sem.
Kérhetsz majd félárvaságit, és mindenképpen menj vissza dolgozni minél előbb. Ha nincs munkahelyed akkor keress már most. Ha halálos a betegsége, akkor a számláról a pénzt időben vegyétek le, tartsd otthon készpénzben, mert ami a számlán van abból örökölnek a gyerekek is. Lakást esetleg elintézhetitek, hogy csak a te neveden legyen, illetve házassági szerződéssel a nevedre írathatod, gyűjtsetek össze pénzt a szükséges dolgokra, mert sokba kerül minden, értem ezalatt azt, hogy a hagyatéki stb.
Felejtsd el a nagyobb lakást, ha csak nem akkora a fizetésed, hogy egyedül is fenn tudod tartani.
Nehéz lesz az biztos. De ne gondolj előre a halálra, nem tudhatod meddig fog élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!