Hogyan fehérítsem ki?
Van pár fehér felsőm, aminek az alapja fehér, de amúgy tele van mintával (főleg elől, a hátrész sima fehér..), meg a barátomnak is van ilyen. A mosások/hordások gyakoriságával már nem is igazán fehér, hanem világosszürke.
Hogyan lehet a fehér részét kifehéríteni, ha nem akarom, hogy a színes/fekete minta sérüljön?
Sajnos szeretjük a fehér felsőket mintákkal, de nem tudom a tisztítási trükkjét:D
Hát ez az. Csak fehérrel mosom, a színes csak az van benne, ami maga a minta. 70 fokon is szoktam mosni, ha lepedővel mosom. Frosch mosószert használok, jóval drágább, mint a többi, azért is, mert a többitől néha viszkettem régen..:(
Fehér ruhára való.
Ráadásul próbáltam már színfogó kendőt is, de nem használt. Az a durva, hogy félév alatt teljesen megváltozik, nem is nagyon vesszük már fel csak itthonra :( De így nem jó azért, hogy veszünk valamit és félév után már lehet is játszósba rakni..
Egy éjszakára áztasd le szódabikarbonás vízben és utána mosd ki 60 fokon.
Arra szintén figyelj, hogy a csomagoláson megadott mosószer mennyiségének a felét-kétharmadát tedd csak a gépbe.
Ugyanis a legtöbb mosószeren a hivatalosan megadott mennyiség túl sok, viszont ha több mosószer van a vízben, akkor beszürkülnek töle a ruhák.
Nem hülyeség, nagyon sokan azt hiszik, hogy a több mosószer jobban mos, pedig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!