Hogyan fehéritsem vissza a fürdőruhám?
Valszeg sehogy.
Ugyanis a fürdőruhák anyaga gumit tartalmaz, ami nagyon nem szereti a hipós dolgokat. Reakcióba lép a vegyianyagokkal és elváltozik (besárgul) a színe maradandóan.
Én esetleg tennék egy próbát.
Szintetikus (nylon) függönyökhöz gyártanak fehérítő mosószert. Ebből vennék egy csomaggal, és a gyártó előírásai szerinti hőfokon mosógépben kimosnám azt a fürdőruhát.
Sajnálom! Ezért is nagyon csínján kell bánni a klórt tartalmazó mosószerekkel.
A gumi baromira nem bírja, de a sima pamutot is (ha nem is elsárgítja), de gyengíti a szövetet és egy idő után szétfoszlik tőle.
Fürdőruhát én például csak kézzel nyomkodva, és csak 'finom' folyékony mosószerrel mosok, mert mosógépes mosás sem túl jó neki.
Egyébként asszem a Wanish-nak van valamilyen fehérítős mosószeradaléka, sztem meg kellene nézni, mert lehet h. jó fürdőruha anyagra is. Ha igen, akkor a következő fehér fürdőruhádat esetleg azzal ki lehet majd mosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!