Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mit tegyek, hogy a ruha ne...

Mit tegyek, hogy a ruha ne legyen mosás után büdös lábszagú? Együtt mosom a ruhákat a zoknival mert nincs annyi, hogy külön mossam és 40 fokon mosok mindent

Figyelt kérdés
És ha mégis külön mosom a zoknit mivel moshatom őket össze,hogy meglegyen a mennyiség? Törölköző?Még az alsónadrág is büdös azt is külön kellene mosni esetleg a zoknival 60 fokon?
2015. máj. 28. 12:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%

Valamit nagyon rosszul csinálsz. Mosás után a zoknik sem lehetnének lábszagúak.

Milyen mosószert használsz? Lehet, hogy érdemes lenne hatékonyabbra váltani. Sajnos rengeteg olyat árulnak, amik igazából nem nagyon tisztítanak, a netes fórumokon meg az emberek egymást győzködik, hogy mennyire jók (pl. tandil-formil vonal, mindkettőt próbáltam, pénzkidobás volt - mégis ezren esküsznek rá, hogy tiszták tőle a ruhák. Na persze!)

A másik probléma az lehet még, hogy megtömöd a mosógépet. Akkor nem tudja eléggé dobálni a ruhákat, és nem is öblít túl hatékonyan.

De lehet, hogy az a legegyszerűbb, ha összerakod a törölközőkkel, alsónadrágokkal 60 fokon, főleg most néhány mosás erejéig, mire kitisztulnak.

2015. máj. 28. 13:15
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi az lesz. Lidl ben vettem és hiába rakok bele márkás öblítőt nem érzik.
2015. máj. 28. 13:17
 3/11 anonim ***** válasza:
79%

Az öblítő teljesen mindegy, az nem tisztít, csak illatosít. Meg összetrutyizza a mosógépet :D

Én Ariel-hívő vagyok, szóval neked is jó szívvel tudom ajánlani, mert tuti jó. De ha már sokszor voltak büdösre mosva a ruhák, akkor vsz neki is kell néhány alkalom, mire minden oké lesz.

De azért emellett a ruhamennyiséget is nézd meg. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha ráállsz a ruháskosárral a mérlegre, majd utána addig pakolod, amíg annyival nehezebb súlyt nem mutat, amekkora a mosógép kapacitása. 4-5 kiló ruha valójában meglepően kevés :)

2015. máj. 28. 13:47
 4/11 anonim ***** válasza:
57%
Én úgy szoktam, hogy bekapcsolom a programot, nem rakok bele öblítőt csak mosógélt. Lejár a program, és akkor öntök bele öblítőt, és mehet az öblítő program. Utana illatosak a ruhák. :))
2015. máj. 28. 13:49
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
penészes mosógép szokott ilyent okozni. Most át a gépet valami klóros fertőtlenítővel, minél melegebb programon.
2015. máj. 28. 14:01
 6/11 A kérdező kommentje:
90 fokon 20 % os ecetet tettem bele már kétszer pár hónap alatt
2015. máj. 28. 14:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Trisóval mosd át a gépet, az ecet csak vízkő ellen jó, a büdösödést viszont penészedő mosószerlerakódások okozzák. Legalább 10-15 dkg menjen a dobba, 90 fokon, aztán hagyd kiszáradni. Egyébként nyitva szoktad hagyni az ajtaját mosás után? Az is fontos.
2015. máj. 28. 18:01
 8/11 A kérdező kommentje:
Igen mindig nyitva van és a mososzeradagolo is ki van huzva
2015. máj. 28. 18:09
 9/11 gomzoli ***** válasza:
51%

90 fokos program, fél liter domestos bele, csak úgy üresen. Jódarabig nem lesz dohos szagú a mosógéped. Ne félj, a klóros szag nem marad meg, viszont alaposan kifertőtleníti a gépedet. Az ecetezés nem sokat ér, mert ha belegondolsz, a fél liternyi 20%-os ecethez kapásból hozzászív legalább 10-15 liter vizet a mosógéped, így lesz 15 liter majdnem 1%-os enyhe salátalének beillő folyadék a gépben, aminek a fertőtlenítő hatása közelít a nullához.

Az általad említett Lidl-es Formil egy kalap sz@r, egyszer vettünk Németországban, a valaha használt legócskább cucc volt amivel mostunk. Ha egy kicsit is kiizzadtam, olyan szaga lett rajtam a pólónak, mintha valaki nyakon hugyozott volna, borzasztó volt, és roppant kínos.

2015. máj. 28. 20:13
 10/11 anonim ***** válasza:
57%
Ha nálunk nem gyűlik össze elég zokni, akkor mosás előtt beáztatom mosószeres vagy Wanishes vízbe. Sose lábszagú semmi. Én itthoni ruhákkal mosom egyben 40 fokon. 60-on hamar szétmennének a bugyogók.
2015. máj. 30. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!