Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Függönymosást hogyan oldjátok...

Függönymosást hogyan oldjátok meg?

Figyelt kérdés
Kétemberes munka? Nagyon-nagyon ciki, de lassan 1 éve beköltöztünk a lakásba, és még soha nem mostam ki a függönyöket. Tudom, hogy igénytelen és undorító, úgyhogy lépjünk túl ezen, és légyszi, segítsetek! A sötétítővel még nem lenne gondom, mert nehezebb, és valószínűleg ha kimosom, és újra felrakom (még nem tudom, hogy rakom fel, mert létránk pl. az nincs, és amúgy is félek a magasban), de az alapfüggönyöm nagyon légies, könnyű anyagból van, és egyszer kimostam, majd fölraktam, de sajnos nem rúgta ki magát. A vasalódeszkám kb. méterszer félméteres, vagy még annál is kisebb. Ti ezt hogyan oldanátok meg?
2014. nov. 21. 18:29
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Kimosom és úgy ahogy van vizesen visszateszem. Így a víz súlya is segíti abban, hogy kirúgja magát. Nem szoktam vasalni, de ha mégis kell, megoldható az étkező asztalon is, egy lepedőt aláterítesz pl és máris megoldható.
2014. nov. 21. 18:39
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

Mi is úgy szoktuk, hogy mosás után egyből fölakasztjuk és kilógja magát, de ha neked így nem sikerült, talán próbáld meg vizes lepedő 2 rétege közé tenni és úgy vasalni, akkor biztosan nem teszel kárt az anyagban és ki is tudod vasalni.

Mi is az étkezőasztalon vasalunk - de nem csak a nagy dolgokat, hanem mindent - arra egy vastag pamut takarót és egy fehér terítőt terítünk és kész is a "vasalódeszka".

/nem gondoltam volna, hogy más sem használ vasalódeszkát, az ismeretségi körömben mindenkinek van... :) /

2014. nov. 21. 20:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Próbáld meg azt, hogy ha van akkor helyed, akkor a szőnyegen vasald ki.

Az én függönyeim sem szokták kirúgni magukat... :(

2014. nov. 21. 20:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is mosás után felakasztom, és akkor ott megszárad. Bár nekem vékony függönyeim vannak.
2014. nov. 23. 22:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát nálam ilyen csipkefüggöny van, de nem az a vékony műszálas. Én mosás után keményítem és félszárazon vasalom, ezután rögtön akasztgatom vissza. A vasalás rendes vasalódeszkán történik, sávról sávra. :)

Amúgy nem is gondolnád, hogy hány ember nem pucol ablakot meg nem mos függönyt.. egy régi szomszéd saját bevallása szerint a házában 8, azaz nyolc éven keresztül nem szedte le a függönyt kimosni, úgy hogy naponta másfél, két doboz cigit szívott el bent.. szóval nem voltál undorító. ;)

2014. nov. 24. 07:37
 6/7 anonim ***** válasza:
46%

Nekem is könnyű anyagú függönyeim vannak, muszáj vasalni. Én a deszkán csinálom, mert gyorsan megy.

A nagyanyám mindig, mindent az asztalon vasalt (és imádott vasalni, még a zoknikat, meg az alsógatyákat is vasalta), vastagabb pléd, arra összehajtott paplanhuzatokat rakott, majd lepedőt. Volt egy "vasalós" lepedője (csak a tiszta pamut a jó), ez került felülre. Ez elég nagy felület, ezen gyorsan fog menni.

Létrát pedig kérj kölcsön, biztos van a szomszédban valakinek.

2014. nov. 26. 14:50
 7/7 anonim válasza:
62%
Ha nem szeretnéd megcsinálni, nyugodt szívvel ajánlom a Függönymosós szakembert, leszedi, kimossák és vissza is rakják vasalva! Ha javítani kell a függönyöd azt is meg tudják csinálni! Ja és olyan illatos lesz!!! www.fuggonymosas.hu a weboldala, ott van a tel száma is!
2014. nov. 28. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!