Függönymosást hogyan oldjátok meg?
Mi is úgy szoktuk, hogy mosás után egyből fölakasztjuk és kilógja magát, de ha neked így nem sikerült, talán próbáld meg vizes lepedő 2 rétege közé tenni és úgy vasalni, akkor biztosan nem teszel kárt az anyagban és ki is tudod vasalni.
Mi is az étkezőasztalon vasalunk - de nem csak a nagy dolgokat, hanem mindent - arra egy vastag pamut takarót és egy fehér terítőt terítünk és kész is a "vasalódeszka".
/nem gondoltam volna, hogy más sem használ vasalódeszkát, az ismeretségi körömben mindenkinek van... :) /
Próbáld meg azt, hogy ha van akkor helyed, akkor a szőnyegen vasald ki.
Az én függönyeim sem szokták kirúgni magukat... :(
Hát nálam ilyen csipkefüggöny van, de nem az a vékony műszálas. Én mosás után keményítem és félszárazon vasalom, ezután rögtön akasztgatom vissza. A vasalás rendes vasalódeszkán történik, sávról sávra. :)
Amúgy nem is gondolnád, hogy hány ember nem pucol ablakot meg nem mos függönyt.. egy régi szomszéd saját bevallása szerint a házában 8, azaz nyolc éven keresztül nem szedte le a függönyt kimosni, úgy hogy naponta másfél, két doboz cigit szívott el bent.. szóval nem voltál undorító. ;)
Nekem is könnyű anyagú függönyeim vannak, muszáj vasalni. Én a deszkán csinálom, mert gyorsan megy.
A nagyanyám mindig, mindent az asztalon vasalt (és imádott vasalni, még a zoknikat, meg az alsógatyákat is vasalta), vastagabb pléd, arra összehajtott paplanhuzatokat rakott, majd lepedőt. Volt egy "vasalós" lepedője (csak a tiszta pamut a jó), ez került felülre. Ez elég nagy felület, ezen gyorsan fog menni.
Létrát pedig kérj kölcsön, biztos van a szomszédban valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!