Szerintem, a pókok, bár hasznosak, a világ legrondább teremtményei közé valók, rosszul vagyok, ha csak rájuk nézek. És azt gondolom, a lakásomban semmi keresnivalójuk. Ti hogy oldjátok meg, hogy ne legyen a lakásban? Hiába a takarítás, a macska is rendszeresen pókhálótlanít, de mindig van egy-kettő rondaság, amit se szétkenni nem akarok a falon, sem nézegetni lakótársként. Hogy lehet kitenni őket, hogy ne kelljen megfogni és a hálóba se belenyúlni?
Védekezni ellenük gyakorlatilag lehetetlen, akárhogy képesek bejutni a lakásba, bárki meg bármi beviheti, még te is beviheted, elég ha az utcán rád ugrik, te hazamész leveszed a cipődet meg átöltözöl és a pók már szét tud nézni ott. Ellenük védekezni lehetetlen, de ha minden másnap körbenézel akkor porszívóval szépen betudod őket szívni meg a hálójukat így nincs az hogy szétkened a falon.
2012. nov. 24. 13:32
2/6 gomzoli válasza:
Amióta szúnyogháló van az összes ablakon, azóta csak nagy ritkán találunk egy-egy zúgban kaszáspókot. És mivel egyéb rovarok híján amúgy is felkopik az álluk, így szerintem nem kell attól tartanom, hogy elszaporodnak. A kaszáspókot meg merem fogni kézzel is, úgyhogy ha negyedévente egyet "tettenérek", akkor grabancon fogom, és kitessékelem.
Régebben, amikor még "gorombább" kinézetű pókot is találtunk, azokat levertem a földre, és ott csaptam agyon. Tudom, hogy ez nem humánus, de engem már csípett meg ilyen combosabb pók. Utálom őket, és kész.
2012. nov. 24. 14:39
3/6 anonim válasza:
Nálunk szerencsére (kopp-kopp) nincs.. Nah persze egyszer-egyszer találok, de nagyon ritkán. Egyébként minden héten takarítok, minden hónapban egyszer szoktam lemosni a falakat, csempéket.. és a többi lehetetlen helyeket. :)
2012. nov. 24. 15:42
4/6 anonim válasza:
Nálunk is van mindig 1-2 lakó. A kisebeket, vagy a kaszás pókokat egy ilyen porseprűvel simán ki lehet vinni:
Az udvarból minden ősszel betévedő 1-1 Szongáriai Cselőpókot [link] pedig leborítom befőttes üveggel, aztán alátolom a szemetes lapátot és úgy viszem ki!
2012. nov. 24. 22:28
5/6 anonim válasza:
Szúnyogháló! Ettől függetlenül én is találok néha pókot, de közel sem annyit, mint régen, amikor nem volt szúnyogháló. Amint meglátom, hozom is a pórszívót.
2012. nov. 26. 11:58
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat! Úgy látszik, akkor marad a porszívó...
Az a cselőpók nagyon csúf, be is ájulnék, ha szembetalálkoznék vele!
Van szúnyoghálónk, viszont konvektorral fűtünk, és én gyanítom, hogy ott is előszeretettel mászkálnak befelé...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!