Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Csúnyán odaégettem a szilvalek...

Csúnyán odaégettem a szilvalekvárt. Hogyan tudnám kisúrolni az edényt? Kb. fél cm vastagon égett oda. Vagy kuka?

Figyelt kérdés
2008. aug. 13. 19:37
 1/8 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem ne fáraszd magad, úgy sem lesz az igazi.Kuka.
2008. aug. 13. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Áztasd domestosba.
2008. aug. 13. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom.
2008. aug. 13. 22:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell főzni az edényt. Főzni kell benne a vizet egy jó óráig, aztán könnyedén ki lehet súrolni, a végén Cloroxxal kifehéríteni, gondosan öblíteni és olyan lesz mint az új.
2008. aug. 15. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
71%

Mosogatogčpben nem probältad

Na ez a baj

Fél ora 80 fokos vizbe 1 mosogatogép tablettäval és csoda történik meglätod

Ha nincr ijened kérj valakitöl aji hasznäl vagy vegyél egy kis csomagot késöbb jo lesz

De a kezed sokä ne tedd bele mert erös maro hatäsa van

2008. aug. 18. 03:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
100%
Először is nem mindegy milyen edény, alumínium, zománcos, üveg,(jénai) vagy rozsdamentes. Minden esetben a hosszas áztatás, majd óvatos súrolás(zománcosnál, üvegnél vigyázni hogy ne karcoljuk,). Az alumíniumot ki lehet főzni trisóval, majd néhány perces főzés után azonnal alaposan kiöblítjük és szárazra töröljük. Gyönyörű fehér lesz, de előfordulhat hogy az ötvözött alumíniumban más anyag is van, ezért nem mindig lesz szép fehér, de tiszta biztosan. A többit az óvatos súrolás után, ha már tényleg kevés az ételmaradék, hideg zsíroldóval áztatjuk, (kézzel nem belenyúlni!!), az alumínium kivételével nem tesz bennük kárt, de a zomácost többször öblítsük ki, mert ahol esetleg hiányzik a zománc, a vasat kissé megtámadja, de nem veszélyes. Egyébként a hideg zsíroldóval lehet nagyon szépen letakarítani a kerámialapos tűzhely üveglapját is és újjávarázsolni az edényeket, megszabadítva őket az oldalukra égett (kívül-belül) ételmaradványoktól, a jénai peremének sarkaiba égett csúnya foltoktól. Ezt hosszabban is áztathatjuk. Sok sikert, én mindezeket alkalmazom, évek óta.
2008. aug. 18. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
85%
Szia! Ha nem sikerült még kimosnod az edényt és nem dobtad még el,akkor próbáld ki ezt is: colat mindegy pepsi vagy coca ontsd bele az edénybe és ezt forrald fel ezáltal feloldja a leégett cuccot.Azt hiszem alufóliát kell összegyűrni és azzal tudod lesúrolni de finoman.Ha nem szedte le tökéletesen, akkor forralj fel megint benne egy adagot!
2008. aug. 18. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm a sok tanácsot, azt se tudom mostmár, hogy melyiket próbálja először. :)
2008. aug. 19. 12:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!