Mosás után "büdösek" a ruhák, miért?
Korábbi felültöltős mosógépem helyett vettem egy Samsung oldatöltős gépet. Csili-vili, zenél is, de: a frissen mosott ruhák, mosás után azonnal kivéve is "büdösek". A teregetés során is a jó illat helyett, szag terjeng a helyiségben. :(
Mindegy mit mosok, ingeket, törülközőt vagy bármit.
Azon gondolkozom, nem lehet-e, hogy a nagy víztakarékosság miatt túl kevés vizet használ a mosógép a mosáshoz, emiatt büdösödik be?
PS: vicceskedő kis tacskók kíméljenek.
A gép ajtaja résnyire nyitva van mindig és a gép belül mosószer illatú. (Ha a belseje miatt lennének büdösek a ruhák, akkor a gép maga is büdös lenne).
Viszont csináltam egy tesztet.
1 db vászon kis méretű gyermeklepedőt betettem tegnap, öblítőt sem tettem hozzá, hogy ne zavarjon. Estére kimosta és ma reggel vettem ki. Volilá: a lepedő mosószer illatú, annak ellenére, hogy bent állt egész éjjel.
Szóval szerintem a megoldás a túl sok ruha lesz, vagy a túl kevés víz...
A napokban felhívom a Samsung központi számát, hátha mondanak valami okosat.
Mosás előtt nem állnak a ruhák túl sokáig?
Ez is lehet a baj.
De ha nincs megoldás, akkor egy pici ecetet tégy az öblítő helyére. Hátha...
Én is "mosógép tömögetős" vagyok, és én is tapasztaltam már hasonlót! Pedig én is ariel+lenoros vagyok, és mosáshoz mindig használok vmilyen fertőtlenítő adalékot: vagy hipót, vagy színesekhez zöld wanish, vagy sanytol. Lehet ezentúl kicsit visszább fogom magam, csak hát úgy vagyok vele, hogy ha már ráírták, hogy bírja azt a 7 kilót, akkor már el is várnám, hogy ne csak papíron.
Még egy fontos dolog!! Folyékony mosószereknél előfordulhat, hogy ütik egymást az öblítő szagával, ilyen volt nekem a Dreft sensitive + rózsás (piros) Silan! Egy az egyben büdös penészes szagúak lettek a ruháim, pedig akkor csak kb. 4-5 nyári toppocskát mostam egyszerre! Folyékony arielnél ilyet még nem tapasztaltam, de azért ha új fajta illatú öblítőt vásárolok, kis kupakban mindig egymás mellé teszem a 2 szert, és próbálom úgy megszaglászni, milyen lesz, ha keverednek. Lehet viccesen hangzik, de megspórolok vele egy felesleges plusz mosást! :)
Igen, a ruha mennyisége volt a probléma valószínűleg...
De hogy egy 6kg-os mosógépbe csak ennyi menjen bele...
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Általában a kinai fekete színű ruhák lesznek büdösek, ezek aztán mosáskor átadják a többi ruhának. Javaslom, hogy használjatok előmosást, de ne mosószerrel hanem ecettel. Tehát ecetes vizben mossátok át mosás előtt. Ha nagyon büdös akkor kádban kell 1-2 órát benne hagyni. Ha csak kicsit akkor elég a mosógép előmosása. FONTOS! Sajnos azonban ez nem olyan egyszerű, mert ha folyékony mosószert használtok akkor az is meg az előmosáshoz használt ecet is egyszerre belefolyik a gépbe. Ezért ajánlom a ruhákat mosás előtt egy öblítési programmal elindítani, de természetesen nem öblítővel hanem ecettel. A 20%-os ecetet ne sajnáljátok 1-2 deci is lehet. Ha a kádba áztatjátok a ruhát akkor az ecetet ne a ruhára hanem a vizbe tegyétek!
Az ok: Minden mosógépben marad az aljában, csőben, szűrőnél öblítős viz. Ez sajnos 1 nap után már beposhad. Mosásnál viszont összekeveredik az új vizzel és visszamegy a ruhára.
Másik ok: Ha az elől töltős mosógép mosószer adagolóját hirtelen és gyorsan tolod vissza akkor lehet, hogy az öblítő egyből lefolyik a mosószerrel együtt. Ellenőrizd mosás közben, hogy nálad is így van e. Ebben az esetben sajnos a mosószer és az öblítő (savas és lúgos kémhatás miatt) teljesen kioltja egymást. Tehát mintha vizzel mosnál, nem lesz tiszta és illatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!