Miért büdösek a törölközők mosás után is?
Mosd ki a gépet ecettel magas hőfokon, tegyél kisebb adagot a gépbe kevesebb mosószerrel.
Ha csak időszakos olyan is van hogy a viz büdös, mikor az utcánkban mókoltak a csatornarendszerrel olyan viz jött csak lestem. Ha nem a zuhanyt nyitom hanem mosást inditok nem is tudtam volna róla.
Fontos a mosógépek tisztán tartása és vízkőtelenítése.
Egy 90 fokos program (a lehető leghosszabb) egy adag mosószódával, gyönyörűen kitakarítja a gépet minden lerakódástól.
Vízkőoldás: este 1 l 20%-os ecetet a gépbe önteni, elindítani, megvárni, hogy teleszíja magát a gép vízzel aztán leállítani. Éjszakába benne hagyni, reggel egy 40 fokos programot lefuttatni.
A törölközők esetében öblítő helyett ecetet szoktam önteni.
Aztán újra beállítom a gépet csak egy öblítésre, és akkor már öblítőszerrel öblítek.
A legújabb öblítő szerzeményem coccolino sensatien jasmine&black gardénia. Tartós és nagyon kellemes az illata.
A Penny-ben most szerdáig 800.-ft 2 liter.
fontos, hogy törölközés után MINDIG ki legyenek terítve a törülközők, hogy rendesen megszáradjanak. nem kell magas hőfok, bőven elég a 40 fok, és a rövid program. (megjegyzem nem elég a fogasra felakasztani, mert nincs teljes méretében szétterítve. nem kell a szabadban, elég a fürdőben a zuhanyfüggöny tartójára, konvektorra, radiátorra. sőt, nekem még kicsit por szagú is szokott lenni a törölköző, ha a szabadban szárítom.) persze az is fontos hogy ahova beletöltöd a mosószert tiszta legyen, és
ne legyen a gép vízköves. (elöttem leírták mit tégy ellene) vagy ha még ezek után sem, áztasd be őket egy éjszakára, és így biztos lesz a siker :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!