Lányok, nők! Ti mosnátok kézzel?
Ha nem lenne otthon mosógépetek, mosnátok kézzel a ruhákat?
A zokniktól a fürdőlepedőkig mindent.
Igen, nem? Miért?
Nem tudom, én mondjuk nem venném fel azt a bugyit még egyszer, amit összevérezek, és csak kézzel mosok. Pedig azt is először kézzel mosom, aztán megy a gépbe.
Próbáltam már az edzőcuccomat is kimosni párszor, mikor nem volt annyi ruha, hogy elindítsak egy mosást, de az eredmény az lett, hogy ázott hónaljszagú lett sima hónaljszag helyett.
A pamutot meg ha kicsavarom... az olyan anyag, hogy nem lehet nyüstölni, mert kinyúlik.
Miért,szerintetek a régi asszonyoknak ott volt a kemence mellett a whirlpool mosógép?- Mégis hófehérre tudták mosni a ruhát,engem még dédi tanított kézzel mosni és még ma is szoktam,ha csak egy -két db koszos -ami épp holnapra kell.
Meg két évet dolgoztam más megyében és az albiban sem volt mosógép tehát rákényszerültem.
én mostam kézzel másik városban az albérletben, mert otthonnról nem vittem el a mosógépem
rájöttem az öblítés a lényege az egésznek, hogy az összes vegyszer a végén teljesen ki legyen "likvidálva" és kárhányszor öblítettem mindig habzott és habzott még, soha nem tudtam rendesen kiöblíteni tiszta vízzel, a farmergatyók hogy azok meg 2 hétig száradtak csöpögve, ne is beszéljünk
otthon órákig néztem ezek után, hogy mos a gép, nagyot nőtt a szememben :)
"Miért,szerintetek a régi asszonyoknak ott volt a kemence mellett a whirlpool mosógép?"
Nem volt, mint ahogy más háztartási gép sem, tönkre is mentek sokan a rengeteg munkától. Derékfájás, hátfájás, ízületi betegségek...stb.
Kézzel mosni nem érdem, nem "bezzeg" dolog, hanem szükség.
Azért azt se felejtsük el, hogy amikor régen falun kézzel mostak, akkor nem volt akkora luxus, mint ma, hogy naponta új tiszta ruha, nem mostak hetente 3-4x! Volt egy munkás/otthoni ruha, és egy vasárnapi, amiben templomba mentek. Vasárnap volt fürdés, akkor tiszta ruha. Az ágyneműket és törölközőket sem mosták ki hetente. A mosás pedig nem volt olyan mint ma: nem volt vegyi mosószer, öblítő stb. Városon pedig általában a cselédek mostak, vasaltak: tönkre is mentek huszonévesen. Nem hiába, hogy valakit a kezéről fel lehetett ismerni, hogy cselédként dolgozik. Szóval ezt nem kellene összehasonlítani.
Visszatérve a kérdezőre: nem értem, hogy ha ennyire rosszul álltok, akkor miért nem mész el dolgozni? Szüleitekhez nem tudjátok elvinni néha az összegyűlt szennyest? legalább a farmerok, ágyneműk, törölközők?
Egy használt mosógépet már 25ezerért lehet venni, amit azért 1-2 hónap alatt össze lehet spórolni, ha mindkét fél dolgozik.
én egy ősrégi házban találtam egy ősrégi háztartási könyvet, ami tanácsokat ad
egyik kérdés: "Hogyan mossuk ki a penészt a fehérneműből?"
szóval ezek mentek régen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!