Mennyi időbe telik a tavaszi nagytakarítás? Szabit vegyek ki rá?
Én egy nagy ecsettel és portörlő moppal szoktam kezdeni a csillárokkal. Azt ha leportalanítottam, akkor a függönyöket szedem le, és a karnisokat is megtisztogatom. Míg a függöny mosódik két tételben, addig letörölgetek. Majd bútorápolóval a bútorokat tisztítom meg, a valódi fából készülteket Opti méhviaszos tisztítószerrel, a bútorlaposokat, amin "tapéta" van Prontóval. Közben az ajtók üvegfelületeit és a tükröket ablaktisztító pumpással. Aztán kihordom a szőnyegeket és kiporolom. A padló és csempe felületeket felporszívózom, és felmosom. A függönyöket meghúzkodom a centrifugálás után és nedvesen (nem csöpögősen) vissza is teszem. Többsége kirugódik, csak kettőt kell gőzvasalóval fent megvasalni.
Aztán a lepergett szöszöket még egyszer összeporszívózom gyorsan és leterítem a szőnyegeket. Ezeket is átporszívózom, és átköltözök a konyhába és a vizesblokkokba, ahol valami fertőtlenítőt is tartalmaző pumpás tisztítószert szoktam használni a felületekre. Habot képez, aztán 5 perc behatás után kell leöblíteni és szárazra törölni.
Ez nálam 180 négyzetméteren 1 teljes nap. Utána már csak csip-csup, esténként is megoldható dolgok maradnak, például a réz és ezüst díszek sidolozása.
Szerencsére a férjem is szokott segíteni, ilyenkor a 4,5 éves gyerekkel ő megy el bevásárolni és egy kuktában vagy pörköltet, vagy toroskáposztát főznek ebédre, így azzal nem nekem kell ilyenkor foglalkozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!