Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan tudom újra (legalább...

Hogyan tudom újra (legalább nagyjából) fehérré "varázsolni" a frottírtörölközőt? (és textilpelenkát)

Figyelt kérdés
2013. nov. 20. 21:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Egy nagy fazékba tegyél mosószódát, és bele a törülközőt, pelenkát. Forrald jól fel, hagyd főni legalább félórát. Ha kihűlt, akkor mosd ki a gépben, és ecetet használj öblítő helyett.
2013. nov. 21. 08:17
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
nagymamám is így csinálta és tutin fehérek még a 40 éves cuccok is.
2013. nov. 21. 08:47
 3/11 anonim ***** válasza:
34%

Fehér dolgokat egyszerűen 90°C-on kimosni. A mosószóda nem mos, csak vizet lágyít, az ecettől pedig büdösek a ruhák, úgyhogy a lehető leghülyébb ötlet - nekem már a nagyanyám sem mosott így. A mosószóda csak akkor hatásos, ha előtte jó hosszan áztatva vannak a ruhák és egyébként is csak enyhén koszosak. Komolyabb szennyeződéseket (pl. elszíneződött törölköző, koszos pelenka) SOHA nem fog kihozni.

Ennél már vannak jóval hatékonyabb, modernebb eszközök is, nem tudom miért kell ezt erőltetni. Ennyi erővel moshatnánk hamuval is hajat, mert 100 éve azt csinálták!

2013. nov. 21. 10:58
 4/11 anonim ***** válasza:
94%

#3: attól, mert pár dolog felett eljárt az idő, még nem jelenti azt, hogy minden szaar, amit régen használtak.

Az ecet meg épp hogy nem büdösít. De te maradj csak a különböző méregdrága szintetikus vackoknál, amik legfeljebb csak a reklámban tudnak fehéríteni.

2013. nov. 21. 11:50
 5/11 anonim ***** válasza:
95%

#3! a mosószóda jól mos,(nem lágyít vizet) a legtöbb mosószer fő alapanyaga is ez. a főzött fehér ruhák pedig valóban fehérek lesznek és maradnak is. ellenben az optikai fehérítővel tuningolt dolgoktól, aminek a bevonata ad fehér színt, és álltában lebomlás után szürke lesz a fehér ruha.

az ecet szagtalanít és semlegesíti a mosószert, ellenben az öblítőkkel.

2013. nov. 21. 13:04
 6/11 A kérdező kommentje:
Na, az ecet valóban nem büdös, én is azzal öblítek (és nagyon kényes orrom van).
2013. nov. 21. 13:47
 7/11 anonim ***** válasza:
6%

legtutibb a fehérekhez a Tomi 3x action mosószere + Vanish crystal white adalék(kb.60ml/ mosás) ennél a kombónál jobb nincs.

nálam 2féle fehér mosás van; törölközők, lepedők, konyharuha,fehérnemű, na meg persze a fűfoltos zoknik--> 60fok

sima fehér polók, ruhák, meg fehér lakástextillek--> 40fok

2013. nov. 21. 16:25
 8/11 anonim válasza:
51%
Vizeseen tedd forró-hypos vízbe.
2013. nov. 27. 07:40
 9/11 anonim válasza:
80%
Tudom, már nem aktuális a kérdés, de leírom a tapasztalataim. Vettem trisót, mivel úgy hallottam nagyon jó zsíroldó. Így is lett. De aztán jött a megvilágosodás: ki kellene főzni fertőtlenítés miatt a törlőrongyaim és a konyhai törölközőket. Felforraltam vizet, 5l-t, beleraktam két Ek. trisót, és ebben elkezdtem kifőzni. Ezután a többi holmival (maradék törcsi, ágynemű) kimostam 90 fokon. Olyan hófehér, minden, mintha új lenne! :O
2014. jan. 24. 20:50
 10/11 A kérdező kommentje:
Az ilyen mindig aktuális! :) Köszi!
2014. jan. 24. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!