Hogyan lehet szépen kimosni a textilpelenkát?
Annak idején, amikor az én fiam kicsi volt, még nem igazán volt papir pelenka.
A textil pelenkát öblitettem, majd áztattam, és másnap gépben kimostam 90 fokon.
tudom, ez a mai világban már nevetségesen hangzik, de állandó jelleggel állt a fürdőszobában egy vödör, amiben fehéritős viz volt, a piszkos pelenkát kiöblitettem egy lavórban, és ment a vödörbe. Oda gyűltek a pelenkák egész nap, ezeket reggel beraktam a gépbe, és kezdődött minden előlről. És 6 hós koráig vasaltam a pelenkát, mert nem lehetett meggyőzni róla, hogy vasalatlanul is ugyanolyan tiszta. A mostani anyukák nem is tudják mitől mentesültek az eldobható pelusokkal.
Foltosak maradnak? Én mosószappannal átmosom, majd Domestos fehérítőben áztatom, és simán 40fokon mosom, majd vasalom. Igaz, hogy nem kakit kell kimosni belőle, de a különböző ételmaradékok ugyanolyan makacsok tudnak lenni.
Miért ne tudnánk, hogy mennyivel egyszerűbb eldobható pelenkákat használni? Ez a bezzeg az én időmben tanmese most nem helyénvaló.
szia!
Én mosószer-mosószóda keverékével mosom, a mosószóda nagyon szépen fehérít, és az ARBRE VERT folttisztítójával szedem ki a foltokat. Az verhetetlen anyatejes kakiban és egyéb folt tisztításban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!