Salgó teatűzhely, vagy kandalló?
Szeretném megkérdezni, hogy mit gondoltok a Salgótarjáni teatűzhelyről.
Pontosan erre gondolok: [link]
Nekem nagyon tetszik.
Mostani szemmel nézve viszont kicsinek találom a tűzteret, meg a tűztér ajtót, igaz ennél be kell csak tolni a fát egyenesen, nem kell ejteni mint a kályháknál, de azért ehhez képest a kandallóknak hatalmas az ajtaja.
A feleségem szerint meg régimódi, nem való a nappaliba. Szerintem viszont szép és igényes ez a fehér zománc.
Akinek van ilyen teatűzhelye írna pár gondolatot, hogy miért jó és milyen hátránya van?
A maga nemében nagyon jó kis tűzhely .Amit várni lehet tőle ,azt tudja is .A hétvégi házunkban ilyen van.
Összességében nem mondhatok rosszat róla .
Nagyon bevált szerkezet, de én eggyel nagyobbat vennék.
(Van kandallóm, de a Salgó fényévekkel jobb!)
A kandalló, az rendkívül látványos.
De csak a filmekben olyan egyszerű a használata.
A valóságban macerás, sok kosszal jár, és nagyon pazarló.
Azaz rossz a hatásfoka.
A Salgóra meg ha még ráteszel még egy füstelvezetőre egy hődobot is, nagyon jó hatásfokkal üzemel évtizedeken keresztül!
Ráadásul még főzni/melegíteni is tudsz rajta egész nap.
Ráadásul ezeknek a látványos üvegajtós kandallóknak az ajtaja öregszik, ha jól tudom 4 évenként cserélni kell, és az bizony egyáltalán nem olcsó.
Nekem a műhelyben van egy teatűzhely, nagyon jó meleget csinál. Rádobtam két sorban samott téglát, így még pluszban tartja a hőt.
A nappaliba egy modern lakásba tényleg nem való.
A feleséged nem csak azt nézi, hogy jó ez, hanem azt is, hogy hogy néz ki.
Hacsak nem egy igazi igényes parasztházatok van, vagy ilyesmi, amibe illik ez a stílus, akkor ha beraktok egy ilyen salgót a nappaliba, akkor az egésznek gagyi lepukkant hatása lesz tőle. Ez van.
Sajnos nem teatűzhelyet vettünk, hanem egy "modern" wamsler üvegajtós kályhát.
Szépnek szép, de pár óra használat után elrepedt a teteje az első napon.
Ennyit erről.
Kályhából is lehet olyat venni, ami nem reped el, (ami meg elreped, azt vissza lehet vinni, ha valóban gyártási hiba) meg még jól is néz ki.
Nem csak a salgó és a "többi, ami meg szar" a választék. Kajából se csak azt nézzük, hogy tápláló legyen, hanem azt is, hogy ízletes. Akkor kályhából miért ne nézzük azt, hogy normálisan nézzen ki, amellett, hogy jó? Ennyi erővel a salgó is elcsesződhet, ha nincs szerencséd, az se örök élet, van akinél egyszerűen szétég a fenébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!