Ti, akik fával tüzeltek, mit csináltok azzal a sok korommal, ami visszamarad az égéstérben? Hova teszitek? Vagy felhasználható valamire?
Ha csak fával tüzelsz,m nem keletkezik korom, csak hamu.
A szén tüzelésből keletkező kormot általában festék színezéknek használják, nagyüzemi körülmények közt.
A fahamu hasznosításáról itt tudsz meg többet:
Ha sok korom marad az azt jelenti NEM TÖKÉLETES az égés.Gondolom azért csukod be aránylag hamar az alsó ajtót, hogy ne menjen ki a meleg a kéményen, de akkor nem jól ég.Az égéshez 100% levegő kell.
Hasznos dolog a jól kiépített füstjárat ( ettől lesz meleg a lakásban ).A füstjárat nem más mint a HŐTÁROLÓ . Nézz utána TÖMEGKÁLYHA, OK.
Fatüzeléskor is a kályha/kazán felső részén, a füstcsövekben és a kéménylyukban korom rakódik le, el kell távolítani, mivel rontja a füstgázok útját és a hőhatást.
Én 2 hetente koromtalanítom a kazán és a füstcsövet is, de alkalmanként koromtalanító sőt (Konix) is használok.
A minimális mennyiségben keletkező korom nem tartalmaz hasznos anyagot, ezért a háztartási szeméttel a kukába ürítem.
Amióta beraktam a puffertartályt, 2 taliga fából 1 lapát hamu lesz. Korom meg szinte semmi. Kiszedtük a huzatszabályzót, nem fojtjuk soha a kazánt.
A ház miután bemelegedett, lekapcsol a termosztát, a meleg víz megy be szépen a puffer tartályba, nincs már 28 fok este, reggel meg 18
Nagyon megérte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!