Calgonnal a mosógép is tovább él - hallottátok?
Figyelt kérdés
Én ecettel öblítek, és az ecet ellenzők táborától kérdezem, hallották-e a hírekben hogy a calgon reklámban megtévesztették a vásárlókat, mikor azt mondták, az ecet nem véd a vízkő ellen?2012. nov. 22. 00:33
1/12 anonim válasza:
Mivel szakember vagyok tudom hogy az eredetileg kazánüzemekben használt Calgon ot is megbukott egy idő után mint alkalmatlan szer!Mosógépben sem jó semmire, sőt mivel tudom a kémiai működését a mosás hatékonyságát rontja!Ugyanis a Calgon nem hidrolizál lúgosan ezért leköt lúgosságot a mosószerből!
2/12 anonim válasza:
Még az első vagyok nyilván ostobán hazudtak hiszen 8. osztályos anyag a savak oldják a vízkövet ha kis töménység is van az öblítésnél.Ezért nem árt egy direkt vízkőoldásos műveletet beiktatni de nem ám mosóprogrammal hanem 24 órás oldással!
3/12 A kérdező kommentje:
hogyan kéne ezt a 24 órás dolgot csinálni?
2012. nov. 22. 01:44
4/12 anonim válasza:
Kell venni 1,5kg citromsavat és 3,5l forró vízzel beleönteni az üstbe.Azért kell ilyen tömény mert a vízkőoldás közben a sav erőssége csökken.24 óráig kell benne hagyni és a dobot minél többször meg kell forgatni kézzel egyszer a rozsdamentes dobról is leoldja a vízkövet és az oldat ha mozgásban van akkor jobban cserélődik az oldás helyén.A vízkőlerakódás a gép alján az üstben a szívattyúban a legnagyobb. 24 óra után be lehet kappcsolni egy hosszú mosást öblítéssel és a kifolyáskor meg lehet rázogatni a kifolyócsöt hogy a darabok könnyebben kimenjenek.Azt nem szabad csinálni hogy a savoldatra rögtön elindítanak egy mosást mert a víkő nem oldódik ki egy mosás idő alatt ahogy a szervízesek rosszul gondolják.Én 25 évig foglalkoztam ipari vízlágyítássl és vízkőoldással van tapasztalatom bőven!Én tisztítottam olyan gépet ahol egy ilyen fázis nem volt elég olyan vastag volt a lerakódás hogy háromszor kellett megismételni.majdnem 5kg citromsavat használtam el, igaz hogy az a Whirlpool 8 éve nem lett vízkőtlenítve.
5/12 anonim válasza:
"az ecet nem véd a vízkő ellen"
Védeni valóban nem véd -nem előzi meg a vízkőlerakódást-, viszont tökéletesen eltávolítja.
6/12 gomzoli válasza:
A Calgon témáról annyit, hogy egy akkora vakítás, hogy az már fáj.
Még ha tényleg működne is, úgy ahogy állítják, akkor sem érné meg. Ha előírás szerint adagolnám, 5-8 év alatt annyit költenék Calgonra, amiből egy új mosógépet vehetek.
7/12 gomzoli válasza:
A másik meg az, hogy a legtöbb jó minőségű mosópor eleve tartalmaz vízlágyító adalékokat.
9/12 anonim válasza:
"viszont tökéletesen eltávolítja."
A tökéletestől nagyon messze van.
Trisó a mi barátunk ebben a témában.
10/12 anonim válasza:
5-ös Mint ahogy említém a citromsav távolítja el a legjobban és a legtöbb fajta vízkövet nem véletlenül használják kazánüzemeknél!
Trisót háztartásban inkább mosogatni kell az erős zsíroldó hatása miatt bár igaz hogy a vízlágyító hatása is jó, de arra a szóda is bőven elég!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!