A mosógép olyan büdös. Mivel tudnám szagtalanítani és miért van ez a szag?
ezt már sokszor sokan megkérdezték,és éngem is érdekelne,
de itt még használható választ erre nem olvastam
Igen, az előző választ csak megerősíteni tudom!
Ezen kívül én ezt csinálom (épp ma "TMK-ztam" azaz Terveszerű Megelőző Karbantartásoztam :-) ):
Az adagolót a mi gépünkön ki lehet húzni, ezt hígított sósavval vízkőmentesítettem, fogkefével, kézzel lesúroltam, a belső, ki nem szerelhető felületére szintén ezt fújattam pumpás adagolóból + fogkefés súrolás, vizes öblítés.
Továbbiak:
jóval kevesebb mosógélt használok, mint korábban. De ún. mosógolyót igen, ami a forgódobban lévő kimosandó ruhát állandóan ütögeti, macerálja.
Öblítőszert egyáltalán nem! (Miután úgy elgombásította az adagoló mögötti ki nem szerelhető belső falat, hogy az borzalom volt.) Helyette nagyon kevés 20 %-os háztartási ecetet
És még:
Időnként üresen, maximális hőmérsékleten csinálok mosást.Kevés mosószódával...
Így a szagot, gombát sikerült kiűznöm, remélem, egyszer s mindenkorra.
Semmi gond, Kedves Utolsó!
Kipróbálom, mert már szörnyű szag uralkodik a fürdőszobában.
trisós mosás 30-40dkg 95fokon, aztán 30 fokon 3-4dl hypóval.
a sok szerves mosószer, öblítő maradvány lerakódik és bontják a gombák. a trisó fellazítja a koszt, a hypo kiöli a gombákat; ecet nem sokra jó ilyenkor, nem pusztítja ki a gombákat. ha nagyon természetes mosószereket használsz azok mégjobban bomlanak. érdemes félévente megcsinálni ezt a tisztítást, de ha durva, akkor szedesd szét a szűrő alatti részt, abban pang a víz, és ki lehet vakerászni. időnként ha nem mosol, löttyincsél a gépbe egy kis klór(hypo, domesztosz) tartalmú szert, az gátolja a pangó víz-üledék bomlásást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!