Az ecettől a mosógép dobja matt lett, ugye nem jön elő a rozsda is?
Mire nem jók ezek a fórumok , megoszthajuk egymással az otthoni praktikus tanácsokat...
Így tettem én is .
Több helyen azt írták milyen jó az ecet a mosógépbe , mert fertőtlenít , leszedi a gumiról a penészt stb .
Gondoltam kipróbálom ...
Végeredmény : semmi különösebb nem tapasztalható azon kívűl hogy a mosógépem dobja teljesen csúnya lett !!! (matt foltos)
Vajon a rozsda előfog így jönni ?
Illetve , mit csináljak hogy szép csillogó legyen ?
/Jelzem : üresen idítottam hosszú programon el a gépet,beleöntve 20% os egy flakon ecetet/
Igen, vannak okosok, aztán ha ember mást ír mint a valóság akkor meg lehurrogják és mínuszolják.
Szóval az ecet szagtalanít, jó levesbe, salátába meg befőzéshez. Alkalmanként jó a vízkő ellen is használni.
De ugyanakkor az lehet, hogy a dob nem lesz tőle rozsdás, de a fűtőszál az IGEN!!!!
Vízforralóba szoktam önteni ecetet és 3-4 alkalom után rozsdásodni kezd a fűtőszál!
Nyilván a mosógépben is ugyanez történik!
Köszi a válaszokat.
Akkor soha többet ecet mosógépbe! ! !
Elárulok neked egy titkot, hogy mit kell használni. Lidl-ben vásárolt saját márkás W5 vízlágyító tabletta. 1000Ft és 51 db-os, nem egy drága dolog. Igen, nem csak a Calgon létezik a világon, lehet használni mást(jobbat) is. Géptisztító hatása is van, míg a Calgon inkább lerakódik. Annyira befuttatták ezt a Calgont, pedig ugynaz a cég gyártja, mint a Dosia mosószert, ami elég gagyinak számít, és szerintem is az. Ezt már kevesen tudják. Ennyit számít a reklám.
Illetve a vegyszereket mindig higítva kell a gépbe önteni. Ha ezeket megfogadod, soha nem lesz penészes, büdös,vízköves a gép. A 2. válaszolóval (10:31) teljesen egyetértek: maradjon azaz ecet meg a salátába meg a levesbe. A hülyék meg tegyék a gépbe és nyomják a hülye szöveget, hogy a mosógépeket 2-3 évre tervezik, és a mai műszaki cikkek sz@rok, nem tartósak.
De tartósak, nagyon jók, csak tudni kell a dolgokat megfelelően használni, a használati útmutatókat elkell olvasni.
Egy másik kérdésre írtam, de ha ezt betartod, akkor garantáltan hosszú életú lesz a géped, nem penészedik, nem lesz vízköves, és elmegy 10-15 évig:
"Elmondom, hogy én hogyan mosok, és semmi nyoma sincs a penésznek, a ruhák pedig árasztják a jó illatot:
Öntök 1 literes flakonba fél liter vizet. Ebbe teszek egy Lidl-ben vásárolt saját márkás W5-ös vízlágyító tablettát.(51 tabletta 1000Ft, nagyon olcsó.) Géptistztító hatása is van. Amikor feloldódott, akkor hozzáöntöm a folyékony mosószert. Normál szennyeződés normál adag, ha van benne 1-2 alsónemű és zokni, akkor másfél adag mosószert használok. Ha sok zokni és alsónemű van, akkor először egy 30 perces gyorsmosást csinálok. Szóval miután benne van a flakonba a vízlágyító tabletta és a folyékony mosószer hozzáöntve, jól összerázom. Bekapcsolom a mosógépet, mikor magába szívja a vizet, akkor a mosószeradagolóba hozzáöntöm az általam összerázott vízlágyítót és mosószert.
Öblítés: flakonba fél liter vízhez hozzáöntöm az előírt mennyiséget. Amikor az utolsó öblítést csinálja, akkor szintén hozzáöntöm a flakonból a felhigított öblítőt.
Mosás végeztével a mosószeradagolót kiveszem, majd szárazra törlöm, a helyét is belül a gépben. A gumis részekből felszívatom ronggyal az ottmaradt vizet. Az ajtót mindig nyitvahagyom.
A mosógépben nyoma sincs penésznek, a ruhák illata, meg olyan, hogy sokan megkérdezik: "ez milyen parfüm?"
Tudom, kissé macerás az én megoldásom, de most vagy lesz@rja valaki az egészet, vagy foglalkozik vele, de az eredmény magáért beszél.
Összefoglalva a lényeg, hogy töményen semmit nem teszek a épbe, mindent higítok, így nem tapad rá sehova a tömény folydék, se a mosógél, sem az öblítő, ugyanis azok kezdenek penészedni egy idő után."
Szóval az ecet nem a gépbe való, nem tudom ki találta ki ezt a butaságot. Normálisan kell használni egy gépet, nem utólag ecetezni, az ecet a butáknak való.
Csajszik nagyon köszi a kielégítő válaszokat .
A gépem már lassan 5 éves , semmi baja nincs , de mondom én beújjítok ezzel az ecetes dologgal...
Már bánom , azt a Lidis terméket megfogom keresni !!!!
Szép estét! :)
Hidd el, nagyon jó a Lidl-s W5 vízlágyító. Ha nagy a lerakódás, akkor lehet nem távolítja el, de a kisebb lerakódásokat pár hónap alatt eltávolította nekem régen egy Whirlpool gépről. Inkább megelőzésre való, de a lényeg, hogy anyagilag nagyon olcsó ahhhoz is, hogy minden mosáshoz használd.
Ha nagy fokú a lerakódás akkor lehet kapni a DM-ben mosógéptisztítót saját DM márkájút is, illetve ilyet is:
http:/www.vegyidiszkont.hu/mososzeradalekok/1225-dr-beckmann-mosogep-tisztitoszer-250ml.html
Illetve ha van türelmed, akkor mindent ahogy írtam higítva öntsél a gépbe, csak egy darab literes flakon kell, és nem rakódnak le a vegyszerek a mosógép oldalán, tehát nemis penészednek.
Nem tudom sikerül e eltávolítanod a szennyeződéseket a gépedről, sok sikert hozzá. De ha majd egyszer új gépet veszel, már tudni fogod hogy hogyan kell kezelni: W5+minden higítva, így 10 év múlva is úgy fog kinézni, mintha új lenne :). Saját tapasztalat :)
Az ecettől nem lehet foltos a mosógéped! Annak más oka van!
Ha az ecettől lenne foltos, akkor az összes vízcsap is foltos lenne nálam. Sőt, a 13 éves mosógépem dobja sem lenne olyan, mint az új. Pedig mindig csak ecetet használok öblítő helyett,
"Pedig mindig csak ecetet használok öblítő helyett"
Ja igen, csak nem egy egész liter 20%-ost, hanem max. 1 dl-t mosásonként!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!