Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Minden nap nem kell takarítani...

Minden nap nem kell takarítani nem?

Figyelt kérdés
Az egyik barátnőmet megkérdeztem ráér-e ezen a héten találkozni. De azt mondta nem mert minden napra van programja. Mondom ok. Barátnőm nem dolgozik, munkába sem jár ezért nem értem miért ilyen elfoglalt. Most minden nap felmos, főz, mos, takarít, ablakot pucol, porszívózik, portalanít stb? Azért szerintem mindent nem kell csinálni minden nap. Ez csak kifogás, hogy ne találkozzon velem szerintem. De ha valami baja lenne velem akkor megmondhatná nem? Így ha valami tényleg van el sem tudja mondani mert nem is találkozunk. Mielőtt még azt hinnétek minden nap keresem elmondom 1 héten egyszer hívtam de ezután egyszer sem fogom. 21/L
2012. nov. 7. 14:14
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ez csak kifogás.én az ilyeneket hagyni szoktam a francba.engem az egyik volt osztálytársnőm rázott le ilyen kifogással,hogy neki most takarítania kell a mamájával.És hát nem visszahallottam valakitől,hogy aznap egy másik barátnőjével találkozott?Nem is kerestem azóta.Ami nem megy,azt nem kell erőltetni.Persze azért fájt.
2012. nov. 7. 14:16
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Hacsak nem hatalmas családi házban lakik és nevel 6 gyereket,akkor lenne ideje.

Egyébként dehogy kell minden nap takaritani,heti egyszer felmosok,porszivózok,naponta mosogatni szoktunk csak meg beágyazni,főzni is 2 naponta,de mindezt meló mellett,napi 1-másfél óra kb ha egyedül,ha párom is segit,akkor bő fél óra.

2012. nov. 7. 14:17
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
Ha így konkrétan megmondta hogy takarítás a programja, főleg ha többször is előfordult, akkor természetesen kifogás. Ha ez most volt először, szerintem próbáld meg jövő héten is felhívni, és ha akkor is ezt mondja, csak akkor hanyagold a jövőben. Lehet valami egészen más gondja van, amit nem akart egyenlőre elmondani (pl. vizsgálatokra járni, mert lehet találtak nála vmit.) Meg ha hívod még, olyan talira hívd meg, ahol nem kell költeni( pl. hozzátok filmet nézni), mert a pénz is lehet gondja,hha nem dolgozik.
2012. nov. 7. 14:20
 4/8 anonim ***** válasza:
86%
Én is naponta takarítok (porszívózás, felmosás, WC-csap-kád takarítás, mosogatás). Szerintem egy próbát megér, legközelebb próbáld meg megint találkozóra invitálni, de ne úgy, hogy rögtön, azonnal összefussatok, hanem mondjuk hétfőn felhívod, hogy szerdához mit szólna, ha összefutnátok? Akkor tud tervezni előre. Ha nem, akkor hagyd a csudába, kifogás volt csak.
2012. nov. 7. 14:27
 5/8 anonim ***** válasza:
92%
ha pedig igazat mondott akkor kényszerbetegség
2012. nov. 7. 14:28
 6/8 anonim ***** válasza:
86%
Azért beszéld meg vele, mielőtt megsértődsz, mert lehet valami tőled független oka is, ha nem mozdul ki, mondjuk pánikbeteg/depressziós lett, vagy összejött egy nem független/elfoglalt pasival és egész nap "készenlétben" akarja otthon várni, esetleg mégis van munkája, csak nem merte elmondani meked, mert valami cikis dolog... ha jó barátnőd, akkor érdemes lenne nyíltan nekiszegezni a kérdést, hogy "ugye ezt te sem gondoltad komolyan, 24/7 takarítás?"
2012. nov. 7. 14:31
 7/8 anonim ***** válasza:
90%

vagy, mivel nem dolgozik, nincs pénze, és szégyelli. Lehet ezért nem akar találkozni veled. Szerintem próbáld meg újra, és utalj rá, hogy nem kell pl. beülős helyre mennetek. Egyikőtök lakásán is lehet a tali, vagy ingyenes program is szóba jöhet. Hátha ez a baj, csak nem meri mondani.

Azért arra figyelj, hogy nehogy megsértődjön a "nincs pénzed" utalásaidra..

2012. nov. 7. 14:33
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Barátnőmet ritkán hívom pénzes programra mert tudom, hogy nincs pénze (de mivel beteg azután kap egy kis pénzt).

Sajnos messze lakunk egymástól ezért nem jó ötlet a nálam való filmnézés.

A városban szoktunk sétálni vagy beülünk a plázába beszélgetni (a padra és nem a mekibe vagy máshová mielőtt azt hinnétek) vagy elmegyek vele ha orvoshoz megy.

Eddig nem volt ilyen velem de még megpróbálom jövő héten is hívni hátha akkor ráér.

Mindig hozzá szoktam igazodni, hogy jó legyen a találkozó.

Megkérdezem, hogy jövő héten mikor ér rá? Így akkor találkozunk amikor neki is jó.

2012. nov. 7. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!