Milyen természetes szerekkel tudnám a régi fehérneműimet szépen kifehériteni?
Én a fehérekhez a kék-dobozos "Tomi a szóda erejével" használom, meg vagyok vele elégedve. (Fehérnemű, ágynemű, törölgetőruhák, törölközők stb. mosásához használom.)
Szinesekhez a piros-dobozos Tomit.
Olvastam valahol, hogy a besárgult fehérneműt egy éjszakára savóba kell áztatni és szép fehér lesz.
Én megcsináltam, majd vettem új bugyikat.:)
Lehet, hogy én rontottam el valamit, de a savó besűrűsödött és ilyen kefiszerű állagot vett fel amit már nem tudtam kimosni a fehérneműkből.
Most Na- perkarbonátban áztatom egy éjszakát a fehérneműket aztán mosószódában kimosom. Ez működik.:)
A mosószódához adj szódabikarbónát a mosáskor és ecettel öblíts.
Nem tudom, hogy miért, de az is fehéríti a ruhákat, ha napra teregetsz.
Nekem eddig a legmakacsabbul elszürkült fehérneműt úgy sikerült kifehéríteni, hogy beszappanoztam Vanish szappannal, majd úgy szappanosan beáztattam fehér flakonos domestosos vízbe (rá van írva a dobozra is, hogy fehérítő hatású),és egy-két órát ázott benne. De találtam egy oldalt, ahol háziasszonyok több tippet írnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!