Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Természetes, hogy a Suzuki...

Természetes, hogy a Suzuki Swift 1.3 sedanom (2002-es, régi) 10 liter feletti fogyasztást produkál, igaz csak városban használjuk mostanság, rövid távon?

Figyelt kérdés
más gond nem jelentkezett csak most a hidegben megugrott a fogyasztás, valakinek volt már ennyire sok?
2011. febr. 25. 20:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

lambdaszonda jó?

Méresd meg a Co-ját.

2011. febr. 25. 20:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
egyáltalán nem természetes ahogy az előző irta lambda
2011. febr. 25. 20:46
 3/10 anonim ***** válasza:
Elképzelhető hogy ennyit fogyaszt hiba nélkül, a körülményekhez képest amit leírtál. Hideg is van, rövid távon használjátok tehát nem tud rendesen bemelegedni a motor, az 1.3-as motort pörgetni is kell hogy felvegyed a forgalom ritmusát, + még az hogy város. Ilyen körülmények közt nekem is meg tud eléggé ugrani az átlagfogyasztásom.
2011. febr. 25. 21:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát 10 l es fogyasztás egy 1.3 mas autónál az rengeteg nekem az 1.6 os Fordom nem fogyaszt 8 nál többet még most télen se.
2011. febr. 25. 21:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Ki kéne pörgetni a motort.. Megnézetni a lambda szondát ahogy az előttem írok mondották volt,aztán fel az autópályára,aztán ami a csövön kifér..:) Egy pörgős motort nem szabad kímélni,ha mindig városban jársz vele,ellustul.. Néha meg kell a gépet hajtani.. Ez nem vicc.. Ha úgymond "kiégeted",meglátod,jobban is fog menni.. Próbáld ki.:)
2011. febr. 26. 06:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Lambda lesz a baja. Vagy hőfokjeladó. 6-7 literes fogyasztással elvoltam az 1.3-as swiftel. Télen.
2011. febr. 26. 09:14
 7/10 anonim ***** válasza:
48%
Lófa*zt kell pörgetni, az én 1,4-es verdám 6,5 körül eszik átlagban 95%-ban városban használva. Lambda, vagy hőfok jeladó ahogy írták.
2011. febr. 26. 11:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ésszel vezetve valóban nemkell pörgetni, énis megusztam 1,4 es el 7 liter körül városban.

06:56 Nek igaza van, tényleg adni kell neki, fel a pályára, és ami a csövön kifér, de csak ésszel azért.

Persze hideg, rövid út, ha nem melegíted be elötte, stb mind növeli a fogyasztást, de ez túlzás.

2011. febr. 27. 14:24
 9/10 anonim ***** válasza:

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 11:09

Olvasd már el figyelmesen mit írtam..:) Nem a városban kell pörgetni..

2011. febr. 28. 17:30
 10/10 anonim válasza:

Nekem most a -10 fokokban 10,3at evett. Csak városban használtam 4-6 km-re. Esélye nem volt a motornak felmelegedni ami nagyon megdobja a fogyasztást, pedig tettem egy kartont a ventilátor elé, hogy hamarabb melegedjen. (télen ezt sokan csinálják)

Nyáron ugyanilyen használat mellett a legjobb 7 liter volt , de átlagosan úgy 7,5-8literrel eljártam. Azt mondta a szerelőm, hogy ez alá nem is tudnék nagyon menni a rövid távok és a hideg motor miatt.

Kint országúton a legjobb az 5,4liter volt (3 személlyel), de átlagosan 6 liter alatt ott is eljárok vele.

Nézegetek fórumokat ebben a témában és akik írják h városban 4-5 liter 1.3as motorral azok szerintem csak a szájukat jártatják...

remélem tudtam segíteni

2012. febr. 27. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!