Mitől lehet kissé ammónia szaga a ruháknak mosás után?
Albérletben lakom szeptember óta,nem saját a mosógép,de már itt van egy ideje. Mi lehet benne,amitől ilyen ammónia szerű szaguk lesz a mosott ruháknak? Kb olyan szaga van,mint néhol a fodrásznál,vagy mint egyik-másik kutyasampon...persze mellette öblítőillata is van,csak társul hozzá ez a szag...mire megszárad a ruha,már nem lehet érezni. Valami ötlet,hogy mi lehet ez?
(természetesen normálisan, mosószerrel és öblítővel mosok,ezeknek normális illatuk van)
60 fokon mosod a cuccokat? Mert szerintem simán a felgyülemlett baktériumok okozzák.
Amúgy nekem is volt ilyen, mikor albiban laktam, és a nyanya nem engedte használni csak a 30 fokos programot.
A nadrágjaimnak lett egy idő után pisiszaga.
Nem csinálok be, csak előfordul egy nővel is, hogy nincs a nyilvános wc-ben papír, és zsepi sincs nála, és akkor pár csepp a bugyiban landol, na meg a nadrág is "megérzi" az ilyen akciókat. Felszívja a felesleget.
Persze egy nő az ilyet kivédheti, ha használ tisztasági betétet. Hiszen nem is minden nadrágot lehet 60 fokon mosni. Bár a bugyikat, alsónadrágokat lehet.
Ha meg fiú vagy, kérdező, vagy netán a párod a "vétkes" az ügyben, használjon pisilés után wc-papírt.
Persze jó ötlet a gép fertőtlenítése, de hozzá kell tegyem a nyanya ruhái nem árasztottak ammóniaszagot, csak az enyémek. Pedig ő is csak 30 fokon mosott tudtommal.
Na de, ő egyáltalán nem használta a BKV-t, kocsival hurcolászták ide-oda a rokonok, tehát nem is lett szennyezett a ruhája, nem kényszerült nyilvános wc-használatára sem, ahol ne lett volna papír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!