Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ha kiofagy a ruha, akkor...

Ha kiofagy a ruha, akkor elpusztulnak benne a baktériumok? Úgy hallottam a régiektől, hogy az jót tesz neki.

Figyelt kérdés
Bár,amikor megfagy,akkor utána nem olyan friss illatú..
2012. jan. 31. 23:55
 1/9 A kérdező kommentje:
Bocs,kifagy..
2012. jan. 31. 23:56
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Nemigen. A baktériumok könnyen hibernálódnak.A 80 fok felett jobban pustulnak mint hidegben.
2012. febr. 1. 00:02
 3/9 anonim ***** válasza:
55%
Inkább mosd ki őket 90 fokon.
2012. febr. 1. 00:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem régen a védőnőm mondta hogy 24 órára rakjuk be a ruhákat a fagyasztóba és akkor a tetvek elpusztulnak.
2012. febr. 1. 07:28
 5/9 anonim ***** válasza:
Valóban jót tesz a ruháknak,és az illatuk is jobb. Igaz,nem műillat,mint az öblítőké.
2012. febr. 1. 07:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem vagyok nagy szakértő ruha témában,de nem véletlen a hőkezelés az élelmiszereknél. Illetve van az UV fénnyel való csírátlanítás.

Vannak nagy hő és alacsony hő tűrő bacik is.A kérdés az,hogy pl az adott szövet is bírja azt a hőt,amin a legtöbb baci elpusztul vagy sem. Lehet ezért jobb a fagyasztás.

2012. febr. 1. 08:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem minden ruhát lehet mosni 90 fokon!

Egyébként igen, elég sok bacit elpusztít a fagyás. Hogy a spórákra mennyire hat, azt nem tudom pontosan..sok a hőrezisztens spóra.

2012. febr. 1. 13:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Ajánlom inkább a vasalót fertőtlenítésre.
2012. febr. 1. 17:57
 9/9 anonim válasza:

Nekem régen a védőnőm mondta hogy 24 órára rakjuk be a ruhákat a fagyasztóba és akkor a tetvek elpusztulnak.

Attól hogy valami kicsi még nem mikroorganizmus OMG. Egy egysejtű és egy tetű között óriási különbség van. Köszi emse.

2013. febr. 9. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!