Ha kiofagy a ruha, akkor elpusztulnak benne a baktériumok? Úgy hallottam a régiektől, hogy az jót tesz neki.
Figyelt kérdés
Bár,amikor megfagy,akkor utána nem olyan friss illatú..2012. jan. 31. 23:55
1/9 A kérdező kommentje:
Bocs,kifagy..
2012. jan. 31. 23:56
2/9 anonim válasza:
Nemigen. A baktériumok könnyen hibernálódnak.A 80 fok felett jobban pustulnak mint hidegben.
4/9 anonim válasza:
Nekem régen a védőnőm mondta hogy 24 órára rakjuk be a ruhákat a fagyasztóba és akkor a tetvek elpusztulnak.
5/9 anonim válasza:
Valóban jót tesz a ruháknak,és az illatuk is jobb. Igaz,nem műillat,mint az öblítőké.
6/9 anonim válasza:
Nem vagyok nagy szakértő ruha témában,de nem véletlen a hőkezelés az élelmiszereknél. Illetve van az UV fénnyel való csírátlanítás.
Vannak nagy hő és alacsony hő tűrő bacik is.A kérdés az,hogy pl az adott szövet is bírja azt a hőt,amin a legtöbb baci elpusztul vagy sem. Lehet ezért jobb a fagyasztás.
7/9 anonim válasza:
Nem minden ruhát lehet mosni 90 fokon!
Egyébként igen, elég sok bacit elpusztít a fagyás. Hogy a spórákra mennyire hat, azt nem tudom pontosan..sok a hőrezisztens spóra.
8/9 anonim válasza:
Ajánlom inkább a vasalót fertőtlenítésre.
9/9 anonim válasza:
Nekem régen a védőnőm mondta hogy 24 órára rakjuk be a ruhákat a fagyasztóba és akkor a tetvek elpusztulnak.
Attól hogy valami kicsi még nem mikroorganizmus OMG. Egy egysejtű és egy tetű között óriási különbség van. Köszi emse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!