Mosószertől nyúlhatnak a ruhák?
Figyelt kérdés
Régebben egy időben történt, hogy új mosószerre váltottam, és észrevettem, hogy néhány ruha kissé kinyúlt. Nem mondom, inkább kérdezem, hogy a mosószertől volt talán, minden esetre egyidőben történtek. Egyébként tomiról bioponra váltottam.2012. jan. 16. 12:06
1/5 anonim válasza:
Mosóportól nem hiszem, maximum összemehetnek.. viszont a kötött ruhák megnyúlhatnak ha úgy teregeted ki őket!!
2/5 A kérdező kommentje:
Nem kötött ruhák voltak. A mosási, teregetési szokásaimban csak a mosószer változott, ezért érdeklődtem. Köszönöm a választ egyébként. Tehát akkor véletlen időbeni egybeesés volt.
2012. jan. 16. 12:57
3/5 anonim válasza:
Nem, de idővel, a sok mosástól és viseléstől minden elnyúlik. Sőt, a mai nem túl minőségi, kínai cuccokat sokszor elég egyszer kimosni, már ferde a varrása. Ezek rosszul vannak szabva.
4/5 anonim válasza:
Amennyiben a ruhák jó része gyapjú/pamut alapanyagú volt, akkor lehetséges, mert a biopon a szerves anyagokat oldja - ezen alapul az, hogy sokkal erösebben oldja a szenynezödéseket, mint a másikak. Igy pl. a gyapjú-müszálas anyagból a gypjút feloldja és az a tömeg hiányzik a szövetböl, ezért nyúltabbnak látszik.
5/5 A kérdező kommentje:
Valószínűleg nem 100%-os, de pamut ruhákról van szó. Korábban puha, vastag anyaguk volt, ez idő alatt pedig megnyúlt, elvékonyodott, már nem puha lett az anyaguk.
Az utolsó válasz alapján akkor mégis csak lehet benne valami, hogy a mosószer tette. Köszönöm. Azért kérdeztem ,mert gondolkodtam, hogy ha nem a biopontól volt, akkor vissza állok rá, de így nem fogok.
2012. jan. 16. 15:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!