A mosógépemet ma átmostam 90 fokon egy üveg ecettel. Mikor kinyitottam, akkor fehéres lerakódás volt a dobon, amit le lehetett törölni. Mi lehetett ez?
Butaságot csináltál mert a mosóprogram ideje nem elég a vízkő feloldásához.A félig feloldott vízkő maradt vissza.A szervízek ilyen tanácsa hozzá nemértést tükröz!Végeredményben kidobtad idő elött az anyagot.A vízkő oldás 24 órás művelet.És legalább 3 liter 20%-os ecet kellene vagy 1,5kg ciromsav 4 liter vízzel.Bele kell a dobba önteni az anyagot és a dobot kézzel meg kell forgatni minél többször.24 óra után kell elindítani egy 40fokos mosó öblítő prgramot.
Vegyész
"1,5kg ciromsav"
Ha ez citromsav akar lenni, akkor én nem erőltetném, nem tesz jót a fémfelületnek. Bár én nem vagyok vegyész, jó lenne ha valaki megerősítené.
"citromsav akar lenni, akkor én nem erőltetném, nem tesz jót a fémfelületnek. Bár én nem vagyok vegyész, jó lenne ha valaki megerősítené."
Én vagyok a vegyész és a citromsav a mosógép egyetlen alkatrészét se károsíthatja!Ha valakinek ez a megerősítés nem elég az nem az én bajom! Azt is tudni kéne hogy a dob saválló acélból van!Volt olyan mosógép amit 5kg citromsavval tudtam kitakarítani olyan nagy volt a vízkő lerakódás.A citromsav jobban is old több fajta vízkövet és nem irritál mint az ecet.
"Ha valakinek ez a megerősítés nem elég az nem az én bajom"
Hát az enyém sem, nem az én mosógépem. :D
"A mosógépbe ecetet öntenek, így szüntetik meg a vízkövet, de mivel bizonyos tömítésekre is hatással van a sav, ez olyan hibát hozhat elő, amely eddig rejtve volt, éppen a vízkőtől kialakult tömítés miatt."
Ettől még lehet ecetsavat használni, de csak mértékkel. Én biztos nem fogok vegyészt hívni, ha gond van a mosógépemmel.
Most már akkor végképp összekeveredtem,hogy mi a helyes,és mi nem.Úgy látszik nem jó semmi sem.Ez volt az a tanács(90 fokon üveg ecet),amit a legtöbben tanácsoltak,bár picit én is tartottam tőle.
Kicsit penészes is volt a gép,de a férjem azt letakarította,ill.. kimostuk aranytisztára a mosószertartályt.5 éves gép,napi két mosás szinte mindig megy.
Gondoltam a feloldott vízkövet és mosóport a tiszta öblítővíz kimossa a gépből.Még egyszer biztos h nem főzném ki tiszta vízzel,mivel a kávéfőzővel kávét főzünk,amit megiszunk,a mosógéppel pedig nem érintkezünk közvetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!