Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A mosógépemet ma átmostam 90...

A mosógépemet ma átmostam 90 fokon egy üveg ecettel. Mikor kinyitottam, akkor fehéres lerakódás volt a dobon, amit le lehetett törölni. Mi lehetett ez?

Figyelt kérdés

2012. jan. 24. 22:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
41%
Vízkő, amit az ecet leoldott.
2012. jan. 24. 22:49
 2/16 anonim ***** válasza:
36%

Butaságot csináltál mert a mosóprogram ideje nem elég a vízkő feloldásához.A félig feloldott vízkő maradt vissza.A szervízek ilyen tanácsa hozzá nemértést tükröz!Végeredményben kidobtad idő elött az anyagot.A vízkő oldás 24 órás művelet.És legalább 3 liter 20%-os ecet kellene vagy 1,5kg ciromsav 4 liter vízzel.Bele kell a dobba önteni az anyagot és a dobot kézzel meg kell forgatni minél többször.24 óra után kell elindítani egy 40fokos mosó öblítő prgramot.

Vegyész

2012. jan. 24. 22:56
 3/16 anonim ***** válasza:
16%

"1,5kg ciromsav"

Ha ez citromsav akar lenni, akkor én nem erőltetném, nem tesz jót a fémfelületnek. Bár én nem vagyok vegyész, jó lenne ha valaki megerősítené.

2012. jan. 24. 23:06
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem lehet h inkább feloldott mosószermaradványok voltak?Mert elég könnyen lejött a dobról.Vízkövesnek sosem láttam a dobot,sem a mosógépet,mosóporlerakódások viszont annál inkább voltak benne.
2012. jan. 24. 23:15
 5/16 anonim ***** válasza:
25%

"citromsav akar lenni, akkor én nem erőltetném, nem tesz jót a fémfelületnek. Bár én nem vagyok vegyész, jó lenne ha valaki megerősítené."

Én vagyok a vegyész és a citromsav a mosógép egyetlen alkatrészét se károsíthatja!Ha valakinek ez a megerősítés nem elég az nem az én bajom! Azt is tudni kéne hogy a dob saválló acélból van!Volt olyan mosógép amit 5kg citromsavval tudtam kitakarítani olyan nagy volt a vízkő lerakódás.A citromsav jobban is old több fajta vízkövet és nem irritál mint az ecet.

2012. jan. 24. 23:24
 6/16 anonim ***** válasza:
33%
Mosd át tiszta vízzel. Ha pl a kávéfőzőt főzöm ki ecettel, eszembe nem jutna elhagyni azt, hogy utána tiszta vízzel is átfőzzem.
2012. jan. 24. 23:25
 7/16 anonim ***** válasza:
45%
A legtöbb vízkő meg ott van ahol nem látod. az üst aljában és a fűtőszálnál.
2012. jan. 24. 23:27
 8/16 anonim ***** válasza:
43%

"Ha valakinek ez a megerősítés nem elég az nem az én bajom"

Hát az enyém sem, nem az én mosógépem. :D

2012. jan. 24. 23:31
 9/16 anonim ***** válasza:
16%

"A mosógépbe ecetet öntenek, így szüntetik meg a vízkövet, de mivel bizonyos tömítésekre is hatással van a sav, ez olyan hibát hozhat elő, amely eddig rejtve volt, éppen a vízkőtől kialakult tömítés miatt."

Ettől még lehet ecetsavat használni, de csak mértékkel. Én biztos nem fogok vegyészt hívni, ha gond van a mosógépemmel.

2012. jan. 24. 23:40
 10/16 A kérdező kommentje:

Most már akkor végképp összekeveredtem,hogy mi a helyes,és mi nem.Úgy látszik nem jó semmi sem.Ez volt az a tanács(90 fokon üveg ecet),amit a legtöbben tanácsoltak,bár picit én is tartottam tőle.

Kicsit penészes is volt a gép,de a férjem azt letakarította,ill.. kimostuk aranytisztára a mosószertartályt.5 éves gép,napi két mosás szinte mindig megy.

Gondoltam a feloldott vízkövet és mosóport a tiszta öblítővíz kimossa a gépből.Még egyszer biztos h nem főzném ki tiszta vízzel,mivel a kávéfőzővel kávét főzünk,amit megiszunk,a mosógéppel pedig nem érintkezünk közvetlenül.

2012. jan. 24. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!