Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Tiszta, rendes lakás- az...

Tiszta, rendes lakás- az ördög a részletekben lakik?

Figyelt kérdés

Alapvetően mindig rend és tisztaság van nálunk. (nincs se gyerek se kutya, gyakorlatilag csak aludni járunk haza, így nem nehéz).

Viszont hétvégére fontos vendégeket várunk. Szeretném, hogy nagyon nagyon csilli villi legyen minden.

Téged mi lomboz le egy tiszta lakásban? Mit csináljak meg mindenképp? Apróságok is jöhetnek!

Tehát ilyenek, hogy ablak tiszta, nincs mosogatnivaló, nagyjából semmi sem poros,- ezek megvannak.

2012. jan. 10. 15:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én mindig a fugákat nézem. :) Sósavval és kefével gyönyörűvé lehet tenni, ha el van színeződve. A konyhában hidegzsíroldózzuk a padlót. Ha a kárpitok, függönyök tiszták az is jó. Nézz szét pókháló ügyben, akár 1 óra alatt újak lehetnek. Ha van csillárod/bonyolultabb lámpád, akkor azt is nem árt lemosni. Elsőre ennyi jutott eszembe.
2012. jan. 10. 15:15
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a wc-fürdő tisztasága fontosabb, mint az ablak és az üres mosogató...

Nagyon sok olyan új építésű lakásban jártam már, ahol még csak 1-2 éve laknak, de a wc egy merő dzsuva, tiszta kakinyom az egész és a mosdó/kád is csupa vízkő.

2012. jan. 10. 15:19
 3/13 bánomisén ***** válasza:
Főzöl is majd a vendégeknek? Ha igen, akkor szellőztess alaposan ki, mert a főzés után maradó szagok is kiábrándítóak tudnak lenni. Szellőztetés után meg valami finom illattal áraszd el a lakást, de csak óvatosan, hogy kellemes legyen, nem kell vastagon beillatozni a kérót :-)
2012. jan. 10. 15:31
 4/13 anonim ***** válasza:
Még ezek mellett jó illat, és kellemes hőmérséklet is fontos. Füstölő, illóolajok (párologtatóba)...
2012. jan. 10. 15:49
 5/13 anonim ***** válasza:

Apróság, de engem bosszant, amikor felakasztanám a kabátom, de nincs hely a fogason. Szóval mindenképp legyen vendégenként legalább egy üres fogas.

Ha van rá keret, akkor tegyél egy csokor virágot az asztalra, hangulatossá teszi.

2012. jan. 10. 16:06
 6/13 tetris ***** válasza:
100%

A hamutartó legyen tökéletesen tiszta.

A szemetes legyen üres.

A klotyóban legyen kikészítve WC papír.

A növények levelei ne legyenek nagyon porosak.

A fridzsiben is legyen rend. Hátha valamelyik vendég bele talál nézni.

Rajtad legyen tiszta bugyi.

2012. jan. 10. 16:38
 7/13 anonim ***** válasza:

A fugát csak nagyon ráérő háziasszony tisztogatja kefével.

Ha tiszta a csempe,akkor a fuga sem zavaró.

2012. jan. 10. 18:39
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Még valami.Ne nézzen úgy ki a lakás,mintha a vendégek kedvéért most csináltál volna nagytakarítást. Ez esetleg azt sugallja,hogy máskor nem ilyen rendes és tiszta. Lehet az asztalon,kisszekrényen újság,könyv,kézimunka,szemüveg stb. Látsszon,hogy a rend mellett azért éltek is a lakásban.
2012. jan. 10. 22:20
 9/13 anonim válasza:
Szerintem nem fogják átvizsgálni a lakást..függöny,ha van csepegtetőd a mosogatáshoz,arra figyelj,az hamar trutyisodik.mikro belül.Szerintem már a ház minden része fel lett sorolva azért nem sorolom enis fel.Csak ne feltünően ;-) Jó étvágyat,ès jó munkát!
2012. jan. 11. 07:42
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem árt ha a konyhaszekrényt is átvizsgálod, hogy minden szépen rendben van-e bent. Megkínálod őket, ki kell venni egy pl. poharat, bátran nyithasd az ajtót.

Ha közösen mentek valahova, és a kabátot a szekrényben tartjátok, ott is legyen rend.

De valóban legyen annak is látszata, hogy élnek abban a lakásban.

2012. jan. 11. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!