Milyen HATÉKONY és FINOM ILLATÚ takarítószereket használtok a lakás különböző részein?
Gondolok itt:
1. Mivel mostok fel?
2. Milyen mosóport és öblítőt használtok?
3. Mivel súroljátok a fürdőszobát és a konyhát?
4. Mivel tisztítjátok a WC-t és milyen frissítőt használtok ott?
5. Stb.
Szóval az lenne a lényeg, hogy a hasznost szeretném összekötni a kellemessel. Nemcsak tiszta lakást szeretnék, de illatosat is.
Köszi!
1. Felmosáshoz ecet.
1 vödör forró vízhez szoktam egy keveset löttyinteni, nincs utána ecetszag. Ezt használom a konyhában-fürdőben is, meg a parkettához is, csak ott jobban kicsavarom.
2. Mosáshoz Tomi color folyékony, és Lenor fehér-sensitive (nem a mandulatejes!!)
3. Fürdőhöz ecet, kicsit belelöttyintek a csapba, és dörzsis szivaccsal kitörölgetem alaposan.
Konyhában mosogatáshoz Jar mosogatószer, Somat mosogató tabletta a géphez, takarításhoz szintén ecet, a ráégett dolgokhoz van még tescos hideg zsíroldóm.
A konyhapultot rendszeresen frissen letörlöm, általában mindig rendben van, szeretem tisztán otthagyni. Ha hússal foglalkozok, utána Domestos nedves törlőkendővel át szoktam törölni.
Mindig van egy szivacsos törlőkendő elöl, ezzel csak a pultot szoktam takarítani.
4. WC-be Duck wc gél, amit a bele lehet akasztani. Ilyen: [link]
Takarítani ecettel szoktam, és néha domestosal is. Világoskéket szoktam venni, a többinek nem bírom a szagát.
5. Ablaktisztításhoz, tükör takarításhoz (3 hatalmas, tükrös beépített szekrényem van) szórófejes flakonban ecetes víz, vízkőoldáshoz szintén ecet. :)
Mást nem használok. Portalanítani porszívóval szoktam, nem nagyon vannak polcaim, csak szekrények.
Általában a legolcsóbb ecetet veszem meg takarítás céljára, ez 89,- Ft, és tényleg mindenre jó. :)
Aki volt nálam, mindenki azt mondja, hogy jó illat van, és egyáltalán nincs ecetszag. Legalábbis engem sosem zavart még, többnyire nem töményen alkalmazom.
Felmosni Jarral szoktam, a szobákat tiszta vízzel. Mivel levesszük a cipőt az előszobában, nincs benn kosz, csak por. A konyhában lehetnek zsíros szennyeződések, de azt mind oldja a mosogatószer. A citromos a kedvencem, szeretem a citromillatot :)
mosni Ariellel szoktam (color&style, mountain spring), ennek annyira jó az illata, hogy öblítőt egyáltalán nem használok. A szobában teregetek, ez kicsit hűt is, meg jó friss illat lesz :)
A fürdőszobát citromos Domestosszal takarítom, a vécét citromos breffel. Gyakran takarítok, ezért illatosítót egyáltalán nem használok, nem is szeretem a szagukat.
A konyhát simán mosogatószerrel takarítom, nem látom értelmét külön vegyszereket használni még arra is.
Végeredményben a lakás nem lesz műszagú, csak takarítás után egy enyhe citrusszag van. Nekem ez így jó :)
Mindenhez ecetet használok. Nekem elég a "tisztaság" szag. Minden mesterséges szagot utálok,főleg ha többféle keveredik a lakásban és a ruhákon.
Mellesleg a pénzem sem költöm felesleges szagosítókra.
Sokat kell szellőztetni,akkor nincs rossz szag sehol.
Mivel mostok fel?
huuu, hát kb amit találok, összeöntök :D hipó, mosogatószer, és egy kis öblítő az illat miatt, van, hoyg hideg zsíroldót is spriccelek bele, a konyhába muszáj.
a szobában lamináltra való narancsos illatú felmosóval.
Milyen mosóport és öblítőt használtok?
feketére való dreft, és mellé ecet. sokáig idegenkedtem, de megmarad a mosószer illata, és tök jóóó :D
a fehérekhez tomi port, és sok flóraszeptet.
ezeket öblítővel mosom.
Mivel súroljátok a fürdőszobát és a konyhát?
lidl-s víkőoldó, néha ecet
Mivel tisztítjátok a WC-t és milyen frissítőt használtok ott?
van duck, domestos-ezekkel kisúrolom
és lidl-s frissítő rúd van benne. citromos.
Stb.
ablakot ecettel v mosogatószerrel, aztán clinnel áttörlöm.
bútorokat lime-os prontóval, nagyon tuti illata van, sokáig megmarad.
Wc, fürdő, felmosás, portörlés, mosogatás, ablakpucolás, tehát lényegében minden lidis w5 citromos változata.
Mosni folyékony tomival szoktam. Öblítés: most ezzel épp kisérletezek, hogy nem használok, így mennyire marad meg a ruhákban a mosószer illata.
De ha tudtok ajánlani citromos, citrusos illatú mosószert vagy öblítőt, akkor azt fogom használni:) Nagyon szeretem a citrom frissítő illatát:)
Kék Mr Properrel vagy Ajax Floral Fiesta-val mosok fel, mert nagyon finom illatuk van
Tomi mosóport használok, öblítőből pedig a Lenor Summer (sárga), vagy a Sensitive Coccolino a kedvencem.
Gránátalmás Jar-ral mosogatok (ez most a kedvenc), de használok még Cif inox tisztítót a tűzhelyhez és a mosogatóhoz, sima Cif súrolószert a piszkosabb edényekhez, Clin Universalt, és Cif zsíroldót
A WC-t kétféle Domestossal takarítom: egyik vízkőoldós (pink) a másik a normál.
1. Ajax Floral Fiesta vagy Flóraszept
2. Folyékony OMO és Persil, öblítő: mandulás Frosch
3. fürdő: pumpás Viss, konyha pumpás Flóraszept
4. Domestos, illatosító: ablak
A Floral Fiesta, a pumpás Viss (Müller Drogéria) és az öblítő a legillatosabb!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!