Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen HATÉKONY és FINOM...

Milyen HATÉKONY és FINOM ILLATÚ takarítószereket használtok a lakás különböző részein?

Figyelt kérdés

Gondolok itt:

1. Mivel mostok fel?

2. Milyen mosóport és öblítőt használtok?

3. Mivel súroljátok a fürdőszobát és a konyhát?

4. Mivel tisztítjátok a WC-t és milyen frissítőt használtok ott?

5. Stb.

Szóval az lenne a lényeg, hogy a hasznost szeretném összekötni a kellemessel. Nemcsak tiszta lakást szeretnék, de illatosat is.

Köszi!

2011. máj. 31. 09:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
47%
Nekem fontos, hogy a környezetre vigyázzak, így vízkőoldáshoz ecetet használok, amúgy pedig mindenhez (mosástól felmosásig, csak a mosogatógépben nem) a foreveres MPD-t. Szuperul tisztít, kellemes, tiszta illata van és nem szennyezem vele a környezetet.
2011. jún. 4. 08:24
 12/16 anonim válasza:

1 Domestosos vízbe szoktam tenni öblítőt is, nagyon jó illat lesz

2 Mandulatejes Tomi és citromsárga Coccolino

3 Ecet és/vagy domestos és cif

4 Domestos és az air wick aqua mist-friss ruha és fehér liliom illatosítót használom

2011. jún. 4. 12:37
 13/16 anonim ***** válasza:

1. Mivel mostok fel?

hát, attól függ, hogy csak karbantartó felmosás, vagy durva. Ha durva, akkor hypo, domestos, vagy ipari reiwag szaniter tisztító, néha hideg zsíroldó, ha csak karbantartó (minden nap felmosok), akkor alkoholos ipari tisztító (ezt olyannak képzeld el mint az ablakpucolók, gyorsan csíkmentesre szárad, és nagyon jó az illata, clean-hez hasonló, friss)

2. Milyen mosóport és öblítőt használtok?

ariel (most épp folyékony ariel, amiben elvileg már a lenor öblítő is benne van), de azért teszek mellé lenort!

3. Mivel súroljátok a fürdőszobát és a konyhát?

a fürdőt havonta egyszer ipari vízkőoldóval, egyébként karbantartó tisztításnak (napi csaptelep, kád) bespriccelem lidl-s w5 nevű sárga flakonó fürdőszoba tisztítóval, és letörlöm. alapból szerintem ez nem olyan hatékony, de két nagytakarítás közé isteni.

4. Mivel tisztítjátok a WC-t és milyen frissítőt használtok ott?

a wc-be domestost öntök, meg a wc-kefe tartóba is, így folyton habzik ha használjuk + a wcben van ez ami csak odaragad és ki kell nyomni:) meg csak be van rakva egy sima gagyi citromos illatu kézi spray, aki akarja használja.

5. Stb.

A konyhában jar-t használok a pultra, szekrényekre, a végén pedig alkoholos tisztítóval fényesre sikálom, a jartól matt marad. a tűzhelyet hideg zsíroldóval és ciffel szoktam. domestossal a végén mindent áttörlök. az edényeket mosogatógép mossa, lidl w5 tablettával. Ablakokra először domestos, aztán ciff. Ja, és a szobákban pronto laminált padlótisztító (olyan jó illata van, hogy 1 hétig megmarad). Bútorokra meg a klasszikus pronto spray, de karbantartásként csak az alkoholos kék tisztító. A háztartási gépek belsejét pedig ecettel tisztítom.

2011. jún. 4. 13:18
 14/16 anonim ***** válasza:

1. Domestos

2. Persil, de szeretem a Dosiát is, fehér Silan

3. DM-es súroló, szórófejes Domestos, pennys tisztító kendő

4. Domestos, és gyakran körbefújom szórófejes Domestossal, Bref duo WC-gél (most a Tescoban csak 299.-/2 db!!)

5. A szőnyeget néha áttörlöm porszívózás után Venish-sel

2011. jún. 4. 15:26
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia!

1.Megtaláltam végre a legfinomabb padlófelmosót. Nekem minden esetre nagyon bejön. Ajax Floral Fiesta-Lilac. Lila színe van és jácint van a címkéjén.

2.Mosóport és öblítőt a dm-ben kapható denk mit termékeket használom. Nagyon jók és gazdaságosak.

3.Kádba/mosdóba cif krémet használom. Szeretem az illatát 4.a wc-be meg domestos.

A kellemes illatért:

-Porszívó illatosító rudacskát használok, jelenleg citromos van. Nagyon kellemes illatot áraszt, amikor porszívózol.

-Amikor port törölök először egy száraz ronggyal leporolok, után egy lavórba engedek meleg vizet, kis öblítőt(vagy bármi egyebet, ami Neked illatos) és nedvesen azzal is áttörlöm.

-Felszedem a szőnyegeket is és alattuk is felmosok. Teljesen más illat lesz, ha alatta is fel van mosva.

-Amikor teszem vissza a szőnyegeket, jól kicsavart, épphogy nedves padlófelmosós felmosóval áttörlőm őket.

-Gyakran szellőztetek.

-3 havonta kimosom a függönyöket és nedvesen teszem vissza őket.

-Ezen kívül szívesen párologtatok olajokat, füstölőzők és van konnektorba dugós illatosító

Jó munkát! ;)

2011. jún. 4. 21:00
 16/16 anonim ***** válasza:

padlóra ajax, most gyöngyvirágos van, az nagyon tuti.

folyékony mosószert szoktam, most épp egy nagy flakon arielt használok, de ezt kaptam anyósomtól, nem szoktam ennyire drágát venni, meg a ruháink is alig koszoldónak. öblítő vagy coccolino vagy silan, többnyire beleszagolok a boltban és ami épp megtetszik, nem ragaszkodom egyhez.

fürdőszobában cillit bang és ecet, néha penészölő a sarkokban.

wc-ben újratöltős bref akármi van, meg a tartályba szoktam dobni wc-tiszítót, sima rossmannosat, tetszik hogy kék tőle a víz. tisztításhoz domestos, mikor beköltöztünk nagyon vízköves volt, sima cillit bang 20 perc alatt rendbe tette.

konyhában tűzhelyre well done hideg zsíroldó, az jó a sütőbe is, ha nem olyan koszos, inox tisztító cif, vagy csak simán jar, amivel mosogatok. sok az inox felület kisebb gépeken is, azt clinnel lehet a legfényesebbre törölni, a tűzheyre is szoktam fújni. mosogatógépbe meg lidl-es tabletta és öblítő, teljesen jók.

2011. jún. 4. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!