Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy használjátok az ecetet...

Hogy használjátok az ecetet takarításkor, és hány százalékost?

Figyelt kérdés
Sokan írták már hogy ecetet használnak,de nem írták hogyan,és hány százalékost,higítva,vagy töményen,és mit lehet vele takarítani?
2011. szept. 6. 22:22
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Emlékezz vissza a kémiaórára!

Az ecet savas kémhatású, így gyönyörűen oldja a vízkövet, valamint a lúgos szennyeződéseket (pl. hamu).

Használata: felviszed a tisztítandó felületre, és hagyod hatni. Időnként átdörzsölöd, így eltávolítod a fellazult szennyeződést vagy vízkövet.

Tökmindegy, hány százalékosat használsz, és az is tökmindegy, hogy higítod-e. Minél töményebb, nyilván annál erősebb a hatása. A vizes oldatából arányosan több kell ugyanakkora hatékonyság eléréséhez.

Én töményen használom, és olyan százalékosat, ami épp a legolcsóbb.

2011. szept. 6. 22:32
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Én az egész házat azzal takarítom, évek óta nem veszek vegyszert a háztartásomba.

Kádhoz: szórófejes palackba öntöm az ecetet, alaposan bespriccolom az egész kádat (csaptelepet is), és 20 percig

úgy hagyom (ablakot ajánlott nyitni).

Ezután egy szivacs súroló felületére szódabikarbónát szórok és ezzel súrolom ki az ecetes kádat, majd zuhannyal leöblítem. Mikor ezt először megcsináltam, az évek során elszíneződött kádam olyan fehér lett, mint új korában, rá sem ismertem.

Ezt mosdókagylóval és egyéb erősen szennyezett felülettel is megcsinálhatod.

Mosáskor öblítő helyett ecetet használok, ablakmosásra szintén.

WC: vagy ecet+szódabikarbóna, vagy mosószóda. Mosni is ez utóbbival szoktam, mosóport sem veszek.

Mikró: egy bögrébe vagy pohárba 1,5 deci ecet, ugyanennyi víz, berakod 3 percre a legmagasabb fokozaton, majd egy papírtörlővel vagy szivaccsal egy mozdulattal tisztára törlöd. Hihetetlen volt, mikor a több hetes odaszáradt kajamaradványok egy pillanat alatt, súrolás nélkül lejöttek, miután ecetet melegítettem benne.

Most ennyi, ha érdekel még valami, kérdezz nyugodtan!

Ja, hígítatlanul, 20%-ost használok, de szerintem 10%-ossal is ugyanilyen szép eredményt érhetsz el.

2011. szept. 6. 22:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én 20%-ost használok, pl. ha a zuhanyrózsa , vagy a csaptelep szűrője elvízkövesedik. Töltök pohárba ecetet, hogy ellepje a tisztítani kívánt cuccot, aztán várok vagy fél órát. Jól kioldja a vízkövet, és mindenki boldog...
2011. szept. 6. 22:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Én is szeretnék ezután ecettel takarítani.Még azt szeretném kérdezni,hogy a szőnyegből foltokat(kisállatunk sajnos rápisilt mikor beteg volt)is megpróbálhatom ecettel kiszedni,és hogyan csinálnátok?
2011. szept. 6. 23:01
 5/6 anonim ***** válasza:
75%

22:39-es vagyok.

Van macska a lakásban, így szőnyegtakarításban már elég jó vagyok. :)

Én 2 rész vizet keverek el 1 rész ecettel, és ezzel esem neki a foltoknak. Büdös lesz, de ezen segít egy szellőztetés. A szódabikarbóna pedig remekül felfrissíti a szőnyeget, van egy kedvenc szőnyegem, ami 3 éves, de olyan, mint új korában, minden héten szórok rá szódabikarbónát, várok fél órát és felporszívózom, nagyon látványos.

Szóval én először az ecetes módszert próbálnám, aztán esetleg ráadásként jöhet a szódabikarbóna is. :)

2011. szept. 6. 23:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget,hétvégén neki is esem a szőnyegnek.
2011. szept. 7. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!