Mire használjátok a konyharuhát?
A férjem tök ki van borulva, hogy a kezemből kicsúszó makarónis tálért a konyharuhás kezemmel kaptam utána és teljesen olyan lett...pedig az anyukájáé volt anno...
Persze lehet hogy kéne vennem újakat és a drága mamáét pedig a férjem ruhásszekrényébe rakni...
Ti mire használjátok a konyharuhát, van hogy koszosabb konyhai műveletekre is?
Mosogatás után megtörölni a kezem, vagy mikor pakolom el a mosogatóból a tiszta edényeket, akkor megtörlöm őket. Ja és ha lemosom a konyhapultot, utána konyharuhával törlöm szárazra. De úgy igazán koszos dolgokat nem csinálok vele.
(amúgy ezt a makarónis tálas dolgot nem értem.. a konyharuhával együtt markoltad meg a szószos tálat, vagy hogy?)
Hát amíg tiszta a ruha én is csak ezekre használom,ahogy az elözőek leírták,de mikor már jobban el van használódva (kirojtosodik,kifakul ) ,akkor van,hogy befogom piszkosabb dolgokra pld zsíros kéz beletörlése.
AMÚGY egy konyharuha nem arra való,hogy díszként funkcionáljon. Egy idő után úgyis ki kell dobni.
...de én mondjuk nem attól kaptam majdnem szívinfarktust, hogy mi lett a megboldogult mama konyharuhájával, hanem hogy majdnem odalett az ebéd.
Én nem tartom olyan szörnyűnek HASZNÁLNI használati tárgyakat, de most nyílvánvalóvá vált, hogy az anyai örökség az nem pusztán használati hanem egyben kegytárgy is a férjem portáján. Még ma elpakolom a mama cuccait...
Én arra is teszem ki a száradó edényeket, ezért kettő van kinn mindig, egy szárítós és egy kéztörlős. Elvileg sosem csinálok vele semmi koszosat, mégis elkoszolódik.
Egyébként az ilyen örökölt dolgokat nem nagyon szabad használni, az én párom is kiakad, ha valamin a használatból keletkező kár esik. Úgyhogy el is pakoltam mindent jó mélyre, nehogy véletlen elővegyem :D
Az anyósodtól kapott konyharuhákat számold meg, mosd át, és rakd be a férjed ruhás-szekrényébe. A következő havi nagybevásárláskor vegyél ugyanannyi újat, pótolandó azt, amit elraktál "emlékként".
Egyébként én is csak kéztörlésre használom, vagy forró edény megfogására, mégis egy idő után elkoszosodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!