Összemoshatom a konyharuhát + a türülközöt? Hány fokon?
Összemosni összemoshatod, csak azért számomra ez furcsa.
Vagyis én a konyharuhákat soha nem mosom semmivel. Még külön is gyűjtöm. Valahogy nekem fura, hogy vannak akik berakják a fehérek közé (bugyi, gatya,vagy akár a törölköző) majd hiába ki van mosva, edényt törölnek vele. (mellékesen megjegyzem, egyszer anyósomnál láttam meg teregetés közben, hogy a szőr benne volt a konyharuhában! áhhhh!)
Egyébként én a konyharuhákat mindig 90°-on szoktam mosni, mert ugye azért csak kell fertőtleníteni. Nem vagyok egy tisztaság mániás, de mivel minden nap főzök, azért naponta én elhasználok 2-4 konyharuhát, így hamar összejön egy adag mosnivaló.
persze. én 60 fokon mosom, domestossal megküldöm, minden szép tiszta lesz.
azért annyi időm meg pénzem sincs, h minden darabért külön mosást indítsak.
Kedves 06,09-es!
Nem vagy egyedül. Én is külön mosom a konyharuhát minden mástól.
Egyébként nemcsak a konyharuhákból, de a törölközőből, az ágyneműből is összevárok annyit, hogy egy gépfeltöltéskor csak az legyen benne, és akkor nem keverednek mással. A fehérneműket ismét külön mosom. Kizárólag csak a felsőruhákat rakom össze. Van a gépemben egy 3 kg-os, 30 literes vízfelhasználású program, ha valamiből kevesebb van, akkor azt indítom el.
Én minden további nélkül együtt mosom őket. Anyukám szedi külön, de nála soha nem is olyan tiszták a konyharuhák. Én ha valami összepiszkolja, akkor azonnal kirakom a szennyesbe és általában még aznap, frissen kimosom.
A fertőtlenítést nem értem, miért lenne fertőző a konyharuha? Már persze ha nem hagyjuk berohadni. Nekem 40 fokon, fehér ariellel nagyon szép tiszták lesznek a többi ruhával együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!