Hogy használjátok a mosogatógépet?
Mennyire kell előtte öblíteni, előmosni, kitakarítani a tányérokat, edényeket?
Férjem épp azt pedzegeti, hogy nálam a mosogató szűrője is mindig eldugul hamar, a mosogatógép sem tartana sokáig...
Öblíteni, előmosni egyáltalán nem kell. A nagy darabos dolgokat érdemes kiszedni, de csak azért, mert sokkal undorítóbb a gépbe belemászva az aljából kikotorni, amikor már összeázott.
Nálunk úgy van, hogy mindenki bepakolja, amiből evett - így persze szoktak belekerülni nagyobb ételmaradékok is, de a takarításon kívül más gondot nem okoznak, ugyanolyan szépen elmosogatja a gép az edényeket.
Nálunk elég kevés edény gyűlik össze, így hetente csak egyszer mosogatunk a géppel. Éppen ezért én inkább kicsit leöblítem az edényeket, mielőtt beraknám, és nem csukom be teljesen az ajtaját, csak behajtom, hogy egy picit tudjon szellőzni és akkor nem büdösödik be. Ez a módszer sokkal jobb, mint a többszáz/ezer forintos illatosítók használata.
Persze ha 2-3 naponta bekapcsolod, akkor nincs ilyen gond, de én nem szeretem néhány tányér miatt elindítani a mosogatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!