Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mit tegyek, nagyon fázom télen?

Mit tegyek, nagyon fázom télen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Konvektoros lakásban lakunk a párommal albérletben a földszinten. És nagyon félek már most előre,mert tavaly télen nagyon fáztam. 1szobás a lakás,és nagy konyha,fürdőszoba. A konvektor megy a konyhában és a szobában télen,ha elmegyünk dolgozni,akkor őrlángon megy,és a fürdőszobában pedig ez a nagyteljesítményű konvektor van,ezért csak fürdésre tudjuk bekapcsolni. Arról nem is beszélek,hogy 5-ös fokozaton megy a szobában a konvektor,és fáztam,mert csak 22fok van bent,én pedig sajnos nagyon fázós vagyok,a 25 fok minimum kell nekem.

De a lényeg az,hogy a fürdőszobában szellőzőrács van,így mivel a konvektor ott nem is mehet télen,ezért megfagyok ha megyek pisilni,sőt még fürdéskor is fázom,hiszen a szellőzőrács olyan,mintha egy ablak lenne,ami télen-nyáron nyitva van.Sajnos a tömb közepén van ez a lakás,ezért van ez így. És 40ezer ft-ot fizetünk így télen,pedig a fürdőben az ajtó zárva van.

Nagyon el vagyok keseredve,félek,hogy megint megfagyok,nekem kevés ez a 22fok,a fürdő pedig jégverem. Mit csináljak? :(

2011. aug. 31. 22:10
 1/7 anonim válasza:
Lehet venni ilyen kerekes hősugárzót mi is azzal fűtöttünk mert a radiátor maxon is jég hideg volt.
2011. aug. 31. 22:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha ötös fokozaton megy a konvektor és csak 22 fok van, akkor valami gáz lehet, mert ugyanennél a fokozatnál nekem 25-26 fok simán van. Egyébként nem érdemes őrlángra visszavenni napközben, mert a visszafűtéssel több gáz elfogy, mintha folyamatosan menne 2-3-as fokozaton. Érdemes az ablakot is szigeteltetni, ott is rengeteg hő el tud menni. Hipermarketekben, barkácsboltokban lehet kapni öntapadós szigetelőt, abból olcsón megússzátok. Külső falakon, ágy mellett legyen mindig falvédő, akkor nem süti a hideget a fal. A fürdőszobát napközben tartsátok nyitva, akkor ott is felmelegszik a levegő (már ha nem veszitek le őrlángra).
2011. aug. 31. 22:57
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Új nyílászárók vannak mindenhol,és a konvektor a fürdőben nagyteljesítményű,ezért azt csak fürdésre lehet bekapcsolni. Utána rögtön ki kell kapcsolni,még a főkapcsolót is. :( Ezért elég szar helyzetben vagyunk.

2011. aug. 31. 23:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha nem nagy a lakás, nem veszitek le őrlángra napközben a gázt, és nyitva tartjátok a fürdőszoba ajtaját, amikor épp nem használja senki, akkor simán át kell hogy fűtse a többi konvektor a fürdőszobát is. Nekem egyetlen konvektorom volt egy 30 m2-es lakás szobájában, és meleg volt a konyha is, fürdőszoba is.
2011. aug. 31. 23:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Albérletben laktok, ami sz*r.

Miért nem költöztök el olyanba, ami jó?

2011. aug. 31. 23:51
 6/7 A kérdező kommentje:

Sajnos eléggé kivagyok emiatt,hogy albérletben vagyunk,aztán van egy kutyám is,aki nélkül elviselhetetlen az élet számomra,tehát a megoldás egy kertes ház bérlése,ahol nem is konvektor van.

De ez sajnos nagyon drága.

El vagyok keseredve,mert ha lenne egy kis pénzünk,vennénk egy kis házat,felújítanánk... Ez a nagybetűs élet. :(

2011. szept. 1. 21:31
 7/7 anonim ***** válasza:
hát mi is albiban vagyunk. 36 nm, és csak a szobában van konvektor. a fürdőben nincs is. Nekünk 4-esen megy, és így 19-20 fok a hőmérséklet, de viszont ha magasabbra vesszük, már nem tudjuk fizetni. A párom rengeteget szigetel télen, sajnos mást mi sem tudunk mást tenni.
2011. szept. 15. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!