Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ablakot pucolni ősszel kellene...

Ablakot pucolni ősszel kellene, nem tavasszal, hiszen pont télen kevés a fény és kéne, h bejöjjön a melegítő és világító napfény; és nyáron jobb is ha nem jön annyi. Szerinted mikor jobb? Miért tavasszal szoktak mégis?

Figyelt kérdés
2011. jan. 28. 15:37
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Miert, a tied mar nyaron annyira mocskos hogy nem jon be a feny?

A tavaszi nagy takaritas azert van, mert orulounk a napsutesnek, melegebb napoknak, igy hivjuk, csalogatjuk a jo idot a hosszu tel utan. Ez egy szokas, de maskor is kell takaritani.

2011. jan. 28. 15:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
ez nálunk nem vagy kérdés, ergo tavasszal és ősszel is ablakot pucolunk, sőt még gyakrabban, 2 havonta is akár, ha az eső nagyon összeverte. utálom, amikor pettyes a kosztól.
2011. jan. 28. 15:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ablakot akkor pucolunk, ha piszkos. Nem évszak függő a dolog.
2011. jan. 28. 17:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem minimum negyedévente meg kell pucolni.

Nyáron meg semmit nem ér a kosz, külső árnyékolót kell beszerezni a meleg ellen, pl. redőny vagy ilyen csíkos tetőroló.

2011. jan. 28. 17:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Télen csak akkor lehet ablakot pucolni,ha nincs nagy fagy kint.
2011. jan. 28. 18:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Tavasszal a téli fűtés utáni kormot, port szokták lemosni az ablakról, a mi környékünkön egyre többen fával, szénnel fűtenek megint az emberek. Én tavasszal, ill. Húsvét előtt mosok ablakot, aztán nyár végén és Karácsonykor. De van, hogy bever az eső, akkor még soron kívül megpucolom mindet. Függönyt még ennél is gyakrabban mosok, kb 2 havonta.
2011. jan. 29. 10:43
 7/10 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem igen durván nézhet ki egy ablak, ha csak évente egyszer pucolják.

Nem vagyok tisztaságmániás, de nagyon maximum két havonta kipucolom, inkább gyakrabban. Ez már csak abból a szempontból is ideális, hogy nagyon könnyű dolgom van, mert nem sok koszt vakarok le róla, szinte csak áttörlöm és kész. A függönyöket is kimosom ilyenkor, utána hosszú ideig isteni illat van mindenütt.

2011. jan. 30. 21:10
 8/10 anonim ***** válasza:

Évente minimum két ablakmosás minimum kellene, Forgalmasabb helyeken meg több.

A házunk előtt jár el busz, a tóhoz itt mennek az emberek egész nyáron, szóval csak nyáron két mosás minimum van, meg én október vége felé szoktam még lemosni, akkor kitart tavaszig. Úgy ahogy.

2011. jan. 31. 07:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Én kétszer szoktam ablakot mosni egy évben. Egyszer tavasszal, egyszer pedig nyár végén.

Hidegbe nem mosunk ablakot, mert csak ártunk az üvegnek.

2011. jan. 31. 12:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Én havonta-kéthavonta pucolom meg az ablakokat. Nem várom meg míg nagyon koszos lesz. Télen simán megtisztítom őket, ha kell.
2011. febr. 1. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!