Miből áll a mindennapi takarítás nálatok?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy mi az amit MINDENNAP elvégeztek, tehát nem nagyobb takarításkor, vagy kétnaponta, hetente. Konkrétan az érdekel, hogy mennyi időt szántok a NAPI takarításra, miből áll ez, és mikor végzitek (reggel, délelőtt, két főzés között stb stb)2011. jún. 29. 11:04
11/18 anonim válasza:
Én semmit nem csinálok minden nap. Ketten élünk a párommal, nem főzök, csak 2-3 naponta nagyobb adagot, főzés közben elmosogatok. Nem érzem, hogy összedől a ház, ha egy éjszakát áll a mosatlan a mosogatóban (ezek csak tányérok és poharak szoktak lenni). Nem szeretnék a lakás rabszolgája lenni :D 2-3 naponta felsöprök, felmosok, az elég.
12/18 anonim válasza:
Minden nap elmosogatunk. Áltlában rögtön elmossuk a szennyest, miután használtuk. Meg mosni is szinte naponta szoktunk.
13/18 anonim válasza:
Minden nap elmosogatok, a "kritikus" részeket feltörlöm (pl. macska alom körüli részt), igyekszem folyamatos rendet tartani a lakásban. Átlagosan olyan fél órát foglalkozok takarítással naponta. Ha a főzés is annak számít (kb minden másnap főzök), akkor 1,5. De amúgy ezt nagyon nehéz behatárolni, heti 1x a nappalit, a konyhát (tűzhely, mikró stb), fürdőt rendszeresen kell, mosás, teregetés, minden nap beágyazni, cica alom takarítás...de ezek többsége olyan, amit reflexből megcsinálok és nem is tűnik házimunkának. A wc-t pl. majdnem minden nap körbe törlöm, de az kb 2 perc. Akkor mosok fel, porszívózok, ha kell (kb heti 2-3 alkalom). Itt inkább sok 2 percről van szó.
14/18 anonim válasza:
Kisgyerekek vannak, muszáj naponta porszívózni (mi is murvás utcában lakunk, iszonyú por jön be, megül mindenhol), köves helyiségeket felmosni (konyhát, étkezőt minden étkezés után, mert potyog a morzsa, étel...), mosdó, kád, wc tisztítása, fertőtlenítése gyorsan megvan. Mosogató- és mosógép is naponta megy minimum 1x. Összesen kb.1,5-2 óra megy el ezekre, már rutinosan gyorsan végzem a feladatokat, korábban persze ugyanez több időbe telt :)
15/18 anonim válasza:
Én egyaltalan nem vegzek semmit mindennap, de még csak heti rendszerességgel sem. 2-3 hetente szedem ossze a szemetet, kb. ilyen gyakran allok neki mosni is. kb. 2havonta huzom ossze a port a tárgyakrol és a padlorol papirzsepivel, és nedves vattával letorolgetem a targyakat. Egyeb dolgokat ennel ritkabban csinalok.
16/18 anonim válasza:
06-29 12:17 ! Persze hogy nem takaritol olyan surun ha egyedul vagy es vigyazol a tisztasagra es a rendre. De kepzelj mar el magad melle 2 kisgyereket vagy egy tesot aki sosem fogja megerteni hogy ne jojjon be koszos cipovel a szobaba.
17/18 anonim válasza:
"aki sosem fogja megerteni hogy ne jojjon be koszos cipovel a szobaba."
Nekem 17 honapos korom ota van folyamatos emlekem, es nem volt idő, amikor cipővel mentem volna be alakasba. Miert mentem volna? Mit kell ezen ÉRTENI? Az a szokas, es kesz. A gyerek a félnőttet utanozza, és BARMIT megtenne az elfogadasert, szeretetért, honnet ismerne meg MÁS viselékedesmintakat, mint amiket otthon lát?
18/18 anonim válasza:
minden nap:
-egész lakásban porszívózás
-tisztítószeres felmosás
-reggel mindig fertőtlenítőszeres felmosás (domestos/hypo)
-lefolyók kifertőtlenítése
-wc-k kifertőtlenítése
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!