Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért fakulnak ki olyan hamar...

Miért fakulnak ki olyan hamar a ruháink?

Figyelt kérdés
Hetente 1-2x mosok, minőségi mosóporral és öblítővel( nem gagyi nevesincsekkel), kifordítva szárítok, mégis sok ruhánk 3-4 mosás után már láthatóan fakóbb. Mit használjak, vagy hogy mossak, hogy tovább megőrizzék a színeik? Kérem olyan válaszoljon, akinek bevált módszere van, köszi.
2011. máj. 30. 10:08
 1/7 anonim ***** válasza:
hány fokon mosod? egy barátom minden cuccát 60 fokon mossa és a kényesebb színes darabjai hamar tönkremennek. meg én nem is mosom minden felvétel után a pólót, gatyát, pulcsit, csak akkor ha piszkos vagy büdös(nah meg nyáron, de ez érthető). felesleges pazarlás, így is mindig tiszta mindenem. más ötletem nincs. vagy hát a ruháid minősége nem olyan. amit kínaiban vettem anno 2-3 mosás után tönkrement.
2011. máj. 30. 10:28
 2/7 anonim ***** válasza:

fontos tudni, hogy milyen minőségűek a ruháid, és hogy hány fokon mosol.

az érdekes, hogy én kizárólag turiban vásárolok, kiváló minőségű pamut, néha egy kevés műszállal kevert ruhákat.

mivel a ruháim többsége sötét, így feketére való Dreftel mosom. sokáig idegenkedtem az ecettől, de ha higítod, akkor az mosószer illata marad benne, és élénkíti a színeket.

30-40 fokon mosom a színeset, a fehéret 60on.

mosni is kifordítva kell, így tovább marad meg a szín, és nem károsodik annyira az anyag.

2011. máj. 30. 10:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Én nem fordítok ki semmit, 60 fokon mosok Tomi folyékonnyal, és nem fakó semelyik ruhám. Lehet hogy a mosógépeddel van a gond.
2011. máj. 30. 10:43
 4/7 anonim ***** válasza:

vagy a mosógéppel van gond, vagy a ruhákkal.

én 40 fokon mosok,a fehéret 60-on,persillel, szárítógéppel szárítok. Nem fordítom ki, mégsem kopnak a szinek

2011. máj. 30. 10:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Én 30 fokon mosok, Tomival, és nem fakulnak. Nekem inkább nem minden esetben jön ki a deó nyoma a pólókból. Pedig színes ruhákhoz alkalmasat használok. Magasabb hőfokon nem merek mosni. Ez egy ördögi kör :-D
2011. máj. 30. 11:16
 6/7 A kérdező kommentje:
A világost 40fokon Persillel mosom, a színest, sötétet 30fokon Ariel colorral(németből hozott nagy dobozos mosóporok). Néma használok folttisztítót, de csak ha nagyon makacs a folt(kisgyermekem van, ő produkál furi dolgokat a ruhákkal néha)Lehet kipróbálom az ecetes módszert, valahol én is hallottam, de óckodom tőle én is valahogy. A mosogép Indesit, kb 4-5 éves, felültöltős. Mi is a pamut ruhákat részesítjük előnyben, én is sokat turizom, kínaiban sosem vásárolok.
2011. máj. 30. 12:54
 7/7 anonim ***** válasza:
talán a vízkeménység sem megfelelő. nekem szebbek a ruháim, mióta használok vízlágyítót, de nem kell a Calgon, olcsóbb is jó. meg nekem a folyékony mosószer jobban bevált, én is németet használok és sokkal szebben mos, mint amit itthon lehet kapni és fele az ára. pedig a mosógépem sem mai gyerek, mégsincs vele gond. meg ezek szerint a ruháid minőségével sincsen. jobb ötletem nincs, de nem hiszem a mosógép hibája lenne.
2011. máj. 30. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!