4 év múlva költözök el itthonról, de még teljesen önállótlannak érzem magam. Mit tanuljak meg addig? Milyen házimunkákat vállalják át itthon?
Mindenbe igyekezz besegíteni. De ne parázz. A házimunka nem nehéz, bárki megtanulja csinálni.
Ami igazán fontos, hogy megtanuld beosztani a pénzt. Abból ugyanis, hogy elfogy a hónap közepén, sokkal nagyobb problémák adódnak, mintha nem tökéletesen sikerül kitakarítani.
furcsa, hogy 19 évesen még nem természetes állapot, h segítesz otthon a házimunkában. a jobb gondolkodású szülők szinte észrevétlenül ránevelik a lányukat arra, h egyedül takarítson, mosogasson, netán egyszerűbb kajákat főzzön, bevásároljon, befizesse a csekkeket.
én ennyi idősen már külön laktam anyámtól, és dőlt rám a háztartás. 16 éves korom óta egyedül mosom a ruháimat, és a porszívót is tudom, h melyik végén kell megfogni.
Én meg nem lakok külön még, majd egyetem után.
Az első két válaszolónak köszönöm szépen!
Nem kell megharagudnod a válaszolónak. "Bezzeg az én időmben" addig ki sem tehette egy lány a lábát otthonról, amíg nem tudott mindent. 10-12 évesen már takarítottunk, 14-16 évesen főztünk, utána megtanultunk tésztát sütni, mosni és vasalni.
Amikor keresőkké váltunk (és még mindig a szülőknél laktunk), attól kezdve a saját keresetünkből kellett megoldani a ruházkodásunkat is. Vagyis kezdtük megtanulni a pénz beosztását. Persze ez nem jelentette azt, hogy ha "megszorultunk" a szülők nem segítettek, de az is a nevelés része volt, hogy a kölcsönt vissza kellett adni!
Tudom, hogy ma már más világ van, az is szép, hogy előre gondolkodol.
Nézd úgy a dolgokat otthon, hogy mit kell ahhoz csinálni, hogy minden ugyanúgy nézzen ki, mintha egyedül rád várna.
A leg fontosabbak:
Mosásnál tanuld meg, mit mivel lehet együtt mosni.
Tanulj meg főzni, leginkább egyszerű, olcsó ételeket. Tanulj meg praktikákat, hogy hogyan lehet szinte a semmiből is főtt ételt varázsolni. Mert szakácskönyvből valóban könnyű főzni, de mikor egyedül fogsz élni, nem biztos, hogy épp mindig minden alapanyag lesz otthon, és bármikor meg tudod venni.
Tanulj meg olcsón vásárolni. Tanuld meg, mik azok a dolgok, ami ha van otthon, akkor éhen már nem maradsz még ha épp a pénztárcád már üres is.
Ezek a fontosak. A többi majd jön magától. Takarítás, vasalás...ezekbe majd belejössz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!