Egy éves, egy hete járni tudó gyerek mellet hogyan lehet hatékonyan kivitelezni a házimunkákat?
Próbáljuk együtt csinálni, bár ő általában mindig lomol, nekem a takarítás megy, egyedül a felmosás necces, mert akkor mindig beletapicskol, olyankor beteszem az etetőszékbe és húzom magammal :)
Főzéskor is beültetem az etetőszékbe és adok a kezébe tálat meg fakanalat, így jól elvan max fél óráig.
16 hós kislány anyukája
Vasalni viszont csak, ha alszik, mert az már veszélyesebb.
Vidd magaddal vagy járóka vagy kiságy vagy etetőszék...
Mi mindent együtt csinálunk a 14 hónaposommal.
Persze minden tovább tart, mint nélküle, de ráérek...
Egyedül a felmosásnál rakom be a járókába arra az 5 percre.
Ha te béna vagy, akkor én is. Én sem tudok semmit a kisfiam mellett csinálni (13 hónapos). Állandóan rohan, pakol, esik-bukik, stb. Amikor alszik, akkor végzem a munka nagy részét. 5 percnél tovább semmi nem érdekli, így igyekeznem kell lekötni mindig valami mással. Nekünk ezek jöttek be: etetőszék-kuki; kipakoltam egy szekrényt a konyhában és abba belebújhat; szereti a porszívót szerelni; stb.
Fel a fejjel, csak túl leszünk ezen a nehéz időszakon. Lehet még vissza is sírjuk. :-)
Én is etetőszékkel próbáltam megoldani a dolgot, kapott tálba kölesgolyót, kanalat, és még az evést is gyakorolta :) Vagy esetleg a komp is szóba jöhet, de az sem sokáig. Vagy eseteleg a szobaajtóba raktam a puffokat, hogy ne tudjon kijönni, de ez általába nem jött be. Úgy 20 oercet elmaradt a hordozókendőbe is. Vagy épp a nadrágomba kapaszkodva egyensúlyozott, vagy az asztal alatt játszott :) Én meg gőzerővel csináltam a dolgom. Fel a fejjel anyukák, ezután jön a székre, meg amire csak lehet felmászós, ráállós időszak!
Cupp a babáknak és kitartás anyukák!
4 éves kiscsaj, 19 hónapos kispasi és 15 hetes pocaklakó anyukájuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!