Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mennyi ecetet tegyek a mosógépbe?

Mennyi ecetet tegyek a mosógépbe?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdésnél olvasta, hogy mosógépet lehet tisztítani ecettel.

Nekem eléggé penészedik a mosógépem (nem tudom miért :-( )

Mennyi ecetet öntsek bele és hány fokon mossak vele, hogy kitisztuljon?

2009. márc. 6. 21:05
 1/4 anonim ***** válasza:
86%
A penészt nem ecettel kell kimosni. Valami fertőtlenítőszerrel, mondjuk Domestos-szal. Az ecettel vízkőteleníteni szokták a mosógépet. 20%-os ecetből elég 1l 40 °C fokon centrifuga nélkül. Azért penészedik, mert nem tud kiszáradni. Ha kimostál hagyd nyitva a mosógép ajtaját és a dobot is (ha felültöltős).
2009. márc. 6. 21:11
 2/4 A kérdező kommentje:

Már megörültem ennek az ecetes dolgnak... :-(

Mindig nyitva van a mosógép, soha nem zárom le. :-( és mégis penészedik. hetente sikálom belőle a penész, ahol elérem... :-(

2009. márc. 6. 21:14
 3/4 anonim ***** válasza:
89%

Szia! Penészügyben nézz szét ebben a topikban:

[link]

2009. márc. 6. 21:28
 4/4 anonim válasza:
77%

A penésztől való egyalkalmas szabadulás:

Vegyél egy flakon Hypo-t (felesleges domestosra költened, mikor annak is klór az alapanyag), tehát fogod a hipót és a láthatóan penészes helyekre (fekete részekre) közvetlenül locsold! Hagy 10 percet rajta, avgy többet, de ne száritsd rá és utána a maradék hypo-t 3/4L-t kb beleöntöd a gépbe és a mosószeradagolóba, valamint az öblítőtartályba. Egy átlagosan hosszú 90fokos mosás és hoppá, nincs penész! :)

A további megelőzésre pedig a rendszeres ecethasználatot javaslom, ami gátolja a lerakódásokat, így a penész és baktérium telepek táplálékát is!

2010. jún. 24. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!