Kisfiam ekcémás, nemrég hallottam hogy öblítő helyett ecetet kell tenni a mosógépbe, mikor a ruháit mosom, és az jót tesz neki. Valóban jó ez a módszer?
Szia!
Azt nem tudom, hogy mennyire hatásos az ecet ekcéma ellen, de én mindig azt teszek öblítőnek, mert olvastam hogy öli a bacilusokat és segít a fehér ruhák színét megőrizni. Ez a része bevált.
bocs az offért!
Egy kis off:
Durva, makacs ekcémára nem jó kecsketejes szappan sem, csak a gyógyszetári fürdető.
Ha tud használni mást is, akkor kecsketejes, vagy babé, meg van még egy pár speckó készítmény.
Az ecet azért jó, mert így nem használsz öblítőt, ami irritálja az ekcémás bőrt.
A sóterápia nem biztos, hogy használ, a dokit kérdezd meg.
Fényterápia, kenőcsök, stresszmentesség, se túl meleg, se túl hideg... Nem könnyű, mi 12 éve szenvedünk vele :(
Mit mond a bőrgyógyász?
Öblítőt egyáltalán ne használj, az ecettől nem javul az ekcéma, csak a ruhák lesznek puhábbak, ahogy más írták. Próbálj meg mosóport váltani, hátha. Vigyázz a gyógyszertári mosdókenőccsel is, mert tartósítószert tartalmaz és nem minden gyerek bírja. Mi most szívtuk meg a BABE-val, pedig nagyon drága, de azt se bírja a fiunk. Mi most jelenleg csak tiszta vízzel fürdetjük naponta többször, utána jöhet a speckó, bőrgyógyász által összeállított testápoló. Dreft baby-vel mosok, semmivel nem öblítek. Csak pamut ruhát hord, semmi olyat, ami szoros.
Még így is havonta minimum 25-20 napot küszködünk a viszketéssel. Mindenki jót akar, mindenkinek van egy tuti tippje, de nektek kell rájönni, mi jó a gyereknek, mert csak általános tanácsok vannak, két ekcéma sem egyforma!
A sóterápiát az ekcéma mellé társuló asztma miatt akarjátok alkalmazni? Mert magára az ekcémára nem hat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!