Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Húsvét alatt mostok ruhát? (...

Húsvét alatt mostok ruhát? ( sz, vas, h, kedd-re gondolok)

Figyelt kérdés
2011. ápr. 22. 20:37
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Sem Húsvétkor, sem Karácsonykor, sem vasárnap nem mosok és nem dolgozok. Ünnepek előtt úgy is nagy takarítást rendezek így két napot simán ki bír a ház porszívózás nélkül is. A mosást meg előtte és utána egy nappal is meg lehet csinálni (nincs kis gyerek aki bepisil és bekakál, mert ott rögtön mosni kell), nem nagy kunszt.

Az ünnepet és a vasárnapot a család együtt tölti pihenéssel.

Vallásos vagyok és nálunk ez mindig így volt, így láttam a szüleimtől és a nagyszüleimtől is, ők így ünnepelték a keresztény egyházi ünnepeket (no meg házi készítésű "csiga" levessel és más finom fogásokkal). Nekem ez egy szép hagyomány és szeretném, ha az én gyermekeim is tovább vinnék.

Az Úr is megpihent a hetedik napon és megáldotta azt.

De akinek mosni támad kedve az mosson, nem elítélendő.

2011. ápr. 28. 12:34
 22/23 Annusnénnye válasza:
Nálunk (Rábaközben) inkább babona, mint vallás az alapja. Szenteste, szilveszter este és nagypénteken-nagyszombaton azért nem mosunk, mert halált hoz a családra a száradó ruha. Bár nem vagyok babonás, egyszer jöttünk haza az éjféli miséről, akkor vettem észre, hogy egy pár zokni maradt az egyik radiátoron. 2 hónap múlva meghalt a nagymamám, 11 hónap múlva pedig Anyukám. Persze gondolom, hogy ez nem a zokni hibája, de nem tartom szerencsésnek azóta sem ezeket a dolgokat.
2016. márc. 26. 16:01
 23/23 anonim válasza:
Én is csak a babonáról hallottam. Nem voltam soha babonás, de velem történt szomorú dolog. 2004. szilveszterén nálam volt száradó ruha és január 5-én meghalt az édesapám. Most sem mondom természetesen, hogy a mosás miatt történt, de az akkor nagyon rosszul esett és azóta nem mosok szilveszterkor.
2016. márc. 27. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!