Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Húsvét alatt mostok ruhát? (...

Húsvét alatt mostok ruhát? ( sz, vas, h, kedd-re gondolok)

Figyelt kérdés
2011. ápr. 22. 20:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Én idős is vagyok,katolikus is,de holnap délelőtt mosok. Nem tart semeddig a gépbe rakni a ruhákat,és kiteregetni.

Ma nem mosok,mert ilyenkor nem szokás. Az ünnep alatt sem mosok,mert akkor a családdal ünnepelünk.

2011. ápr. 22. 21:40
 12/23 anonim ***** válasza:
én se vagyok fiatal és katolikus is, de 5 fős acsládminden napmosok. vasárnap is. Nem nagyon érdekel, hoyg ki mit csinál,senki nem tiltja a vasárnapi mosást és berakni a mosógépet, átdobni a szárítóba kb 5 perc.
2011. ápr. 22. 21:42
 13/23 anonim ***** válasza:
Persze.
2011. ápr. 22. 21:49
 14/23 anonim ***** válasza:

Az idősebbek nem a vallási ünnep miatt nem mosnak, hanem a babona miatt.

Egyébként nem mosok.

2011. ápr. 22. 22:11
 15/23 anonim ***** válasza:

Én mosok !

Nem érdekel hogy ünnep van vagy hétvége.A gép magától elmegy ,kiteregetni meg 10 perc .Most jó idő is van hamar leszáradnak a ruhák.Hétköznap nem is tudnék mosni ,mindig későn érünk haza .

2011. ápr. 22. 22:34
 16/23 anonim ***** válasza:
mérne lehetne? mamám is szokott de én porszívózok és felmosok minden nap nehogy már a húsvét miatt ne mossak meg ne takarítsak full leszarom
2011. ápr. 22. 22:35
 17/23 anonim ***** válasza:
Húsvét alkalmából nem mosni?! Fáj az agyam az ilyen ostobaságoktól...
2011. ápr. 22. 22:53
 18/23 anonim ***** válasza:
57%

"ezt a napot az Úristen adta, örvendjünk és vigadjunk rajta!"

Általában ünnepeken NEM mosunk, és vasárnapokon sem. Igen, tudom, vallási hagyomány. Bár én már annyira nem vagyok vallásos, inkább amolyan családi hagyományból próbálom betartani, hogy ünnepekkor no meló.

Bár jó lenne betartani. Vallási szabályokat mellőzve abban látom ennek értelmét, hogy legalább ezeken a napokon együtt lehetnének a családok. Anélkül, hogy azon veszekednének egymással, hogy már megint mekkora rumli van és kinek kéne rendet csinálni, stb...

Na úgyhogy ha nagy a káosz és nincs nagy vendégeskedés, akkor dolgozgatok, ha nincs, akkor láblógatás...

Ma sütit gyártok és igenis füvet fogok nyírni. :-)

2011. ápr. 23. 08:47
 19/23 anonim ***** válasza:
Én vallásos vagyok, keresztény, de ennek semmi köze a mosáshoz :) Ünnep alatt is mosunk ha kell, sőt főzünk is meg mosogatunk is. Ha meg a WC épp húsvétkor lesz koszos, azt sem hagyom úgy..... Az ünnep a szívünkben van, nem a konyhában meg a fürdőszobában. Boldog, örömteli húsvétot kívánok mindenkinek!
2011. ápr. 23. 18:46
 20/23 anonim ***** válasza:
Ma mostam, holnapra még maradt egy-két eresztés, ezt főzés közben még kimosom. Legközelebb kedden előszedek néhány "tavaszi-nyári" cuccot és átmosom őket, jön a jó idő, legyenek frissen mosottak.
2011. ápr. 23. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!