Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Dolgozó lányok, asszonyok!...

Dolgozó lányok, asszonyok! Nektek hogy van időtök/energiátok a házimunkára a napi 8 óra munka után?

Figyelt kérdés

Ti nem vágytok vissza a háztartásbeli életformába, ahogy dédnagyanyáink éltek? (Persze, ha feltételezzük, hogy a családfő fizetése elegendő a család eltartására..)

A válaszokat este olvasom, indulok dolgozni.. :D

2011. márc. 17. 07:56
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
előző vagyok ja és csodálkoznak ha annyi fiatal drogos meg öngyilkos meg ilyenek amikor a szülők napi 10 percet beszélnek a gyerekkel.szerintem rohadt egy világban élünk.lehet ha nem lennének a gyerekek biztos máshogy gondolkoznék.
2011. márc. 17. 14:18
 12/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kicsit meglepő számomra, hogy mennyien tartanátok "unalmasnak" a háztartásbeli létformát, mivel csak így lenne alkalmunk végignézni, ahogy a gyerkőcök felnőnek.

Ami engem nagyon idegesít, hogy azt mondják, az egyenjogúságot mi akartuk, pedig inkább úgy tűnik, politikai célokból húzták ránk. Ha valakit érdekel, részletesen is leírom majd, hogy mire gondolok.

Mindenkinek megy a zöld mancs :) Köszi még egyszer a válaszokat :)

2011. márc. 17. 18:03
 13/28 anonim ***** válasza:

Szia, én vagyok a "bevallós".

Nekem még nincs gyerekem, de az édesanyámon láttam, hogy mennyire nehéz volt neki két gyerek + férj + munka mellett, sajnos őt már nem is tudtam életében unokával megajándékozni.

Nagyon szeretnék gyereket, de nekem már nagymamai segítség sem juthat (az anyós meg nem ugyanaz).

Kérlek írd le a véleményed én nagyon kíváncsi vagyok rá.

2011. márc. 17. 18:10
 14/28 A kérdező kommentje:

Szia, kedves utolsó!

Privátban küldtem, mivel kicsit kényes téma. Nem szeretnék itt a házimunka topikban politizálni :)

2011. márc. 17. 18:17
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csupán anyagi szempontból hiányzik a munka.Valójában az itthoni teendők eléggé kitöltik a napjaim.Szerintem a 8 óra munka,plusz még a házimunka,sok.Szerintem ideálisabb lenne ,ha a nők részmunkaidőért magasabb fizetést kapnának és így a családra is több idejük volna.Mert a jelenlegi rendszerben a család szinte teljesen háttérbe szorul.Ez minden szempontból nagy hiba.

Egyetértek a kérdezővel, hogy politikai okai lehetnek a dolognak.

16/28 anonim ***** válasza:
100%
én lassan két éve itthon vagyok , ráadásul gyerek sincs még.külföldön élünk simán telik mindenre egy fizetésből tehát anyagilag nem gond.(hozzáteszem hogy én szeretnék dolgozni csak eddig nyelvi akadályok miatt nem találtam munkát ) viszont ne hidd hogy olyan jó dolog az otthonlét. mert oké nem kell korán kelni, nem kell munkahelyi dolgok miatt stresszelni de valahogy mégsem érzi hasznosnak az ember magát, hiába csinálok meg mindent, bevásárlás ,főzés ,takarítás, postára szaladgálás stb..ezenkívül nyelvet is tanulok és sportolok. de mégis hiányzik a munkahelyi társaság. ha gyerek lenne akkor is így éreznék. meg az az érzés hogy te magad megdolgozol a pénzért, szerintem az egy nagy pozitív lelki töltet. szóval amint lehet el fogok helyezkedni és ha gyerek lesz vele sem fogok sokáig itthon lenni.
 17/28 anonim ***** válasza:

Nálunk sajnos jelenleg csak nekem van munkahelyem. Bár ha jól keresne a párom, szerintem én akkor is mennék dolgozni, mert itthon begolyóznék, halálra unnám magam.

Amúgy nekem még dolgozott a férjem addig is besegített a házimunkába. Mosogatni mikor ki (most már 99%-ban ő), de pl. a porszívót én elég ritkán használtam, mert ő porszívózott (most már 100%-ban ő). Sőt egy ideje már a fürdőben is ő takarítja a mosdót, zuhanytálat és WC-t, mert sikerült olyan tisztítószert beszerezni amitől én "fulladok". Könnyezik a szemem ("marja" a gőze, vagy mi) és szinte megállás nélkül köhögök. Szóval elég sokat besegít, és így bírom. Bár én is inkább hétvégére hagyom.

2011. márc. 17. 19:39
 18/28 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Még nincs gyermekünk.
2011. márc. 17. 19:40
 19/28 anonim ***** válasza:

Megint csak én (utolsó).

Viszont abban a változatban, ahogy a ma 18:17-es válaszoló írta simán el tudnám képzelni a dolgot. Sőt nagyon is tetszene.

2011. márc. 17. 19:45
 20/28 anonim ***** válasza:
Csak otthon unatkoznék, a napi 8 óra munkát + háztartást viszont húzósnak találom. Szerencsére találtam olyan állást, ahol csak napi 4 órát vagyok, így a munka és a társaság is megvan, és otthon is mindenre jut időm kényelmesen.
2011. márc. 17. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!