Milyen trükkre, házi praktikára, vagy bármi egyébre, vagytok a legbüszkébbek, amely nektek nagyon bevált, semmi perc alatt kész van általa az adott munka, vagy feladat megoldása?
Mindegy melyik kategória, étel, ital készítés; befőzés; házimunka; kert gondozás; lakás rendben tartása; vagy akármi.
Lehet többféle is.
A számból vetted ki a szót, kedves második.
A kérdésem erre is ki akart térni, ha nem is írtam le.
Ecet, szódabikarbóna és mosószóda a három legjobb barátom. :)
Konkrétan 1 üveg ecettel kitakarítok egy kétszintes családi házat, 100 forintból megúszom.
Szódabikarbónát gyógyszertárban veszek kilóra, 7-800 Ft/kg, nagyon sokáig elég.
A mosószódát mosásra használom, öblítő helyett ecetet (nem, nem lesz büdös a ruha). Gyönyörűek a ruháink, nincs vegyszerszaguk utána (én azt nem szeretem), és az ecet a mosógépet is vízkőtleníti egyúttal - viszlát, Calgon.
Wc-pucolás: egy kiürült mosogatószeres flakont meghagytam, 3/4-ig öntöm forró vízzel, teszek bele kb. 3 teáskanálnyi mosószódát, 10 csepp teafaolajat, összerázom, gyönyörűen tisztít. A mosószóda tisztít, a teafaolaj fertőtlenít és illatosít.
Kádat, mosdókagylót szétspriccelek ecettel, 15 percig állni hagyom, majd szivacsra szódabikarbónát teszek és átsúrolom. Gyönyörűen jön le a kosz. :)
Csaptelepeket, tükröket, ablakokat szépen tisztít, fényesít az ecet (és vízkőtelenít!).
Első voltam
Nem akarok telhetetlen lenni, de kimaradt a mosogatás, itt mi a trükköd?
És mosószódát hol lehet kapni, és hogy adagolod
Mosogatáshoz mosószódát használok. Nem folyóvízben mosogatok, így 5 liter vízben kb. 1 evőkanál mosószódát oldok fel. Nagyon jó zsíroldó.
Sima Coop üzletben veszem a mosószódát, 235Ft/kg áron. Háztartási boltokban, vegyszerboltokban, bioboltokban is találsz.
Mosáshoz a ruha mennyiségétől és szennyezettségétől függően 1-3 evőkanál mosószódát adagolok, ezt igazából ki kell tapasztalni.
Köszönet a válaszaidért, ki fogom próbálni a módszereid.
Az ecetet én is gyakran használom, a másik kettőt nem igazán, eddig:)
Még valami. Az odaégett zsíros szennyeződésre (serpenyő alja, sütő) mi a specialitásod? Itt sajnos nem tudom (ez idáig legalább is) elkerülni a hideg zsíroldó használatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!