Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy tanultál meg mosni...

Hogy tanultál meg mosni egyedül ruhát?

Figyelt kérdés
én nem merek,mert mi van ha összefogja valamelyik a másikat,stb
2011. márc. 15. 13:20
 1/6 anonim válasza:

EZ sajnos benne van a pakliban. Szelektálj szín szerint, nagyon sötétet nagyon világossal ne moss össze. A régebbi ruhák már rendszerint nem fognak.

És hogy tanultam meg? Felkerültem egyetemre, Budapestre, ha tiszta ruhát akartam, akkor ki kellett magamnak mosni. A szükség nagy úr.

2011. márc. 15. 13:33
 2/6 anonim ***** válasza:
nem nagy cucc, legalábbis én csak a fehéreket teszem külön, illetve a piros törölközőket vagy az olyan piros dolgot ami esetleg foghat. na meg próbálom a feketéket is azért egyszerre mosni. de amúgy ha pl van egy fekete naci a többi meg színes akkor simán egyben kimosom, sosem volt semmi baj.
2011. márc. 15. 13:34
 3/6 anonim ***** válasza:
A fehérneműt mindig külön mosom (igaz, hogy nálam minden darab valóban fehér színű). A nagyon sötét színű dolgokat (sötétkék, fekete, sötétzöld) ismét mehet együtt, és a köztes dolgok is mehetnek együtt. Arra kell vigyázni, hogy ami nem kifejezetten fehér, azokhoz olyan mosóport használj, amire az van írva, hogy színes ruhákhoz. És lehetőleg olyan programmal, amelyik nem túl forró vizet igényel. Gondolok itt arra, hogy ne az ágynemű-mosó programot indítsd el.
2011. márc. 15. 13:45
 4/6 anonim ***** válasza:
muszáj volt megtanulni, mert egyedül élek. elolvtastam a mosógéphez tartozó papírokat, hogy milyen ruhákhoz, mit hogyan kell beállítani, ha valamiben nem vagyok biztos, hogy mit mivel nem szabad összemosni, megkérdezek valakit, aki tapasztaltabb. amúgy még sosem mostam össze semmit semmivel, amiből gáz lett volna, de apukám tönkretett egyszer 3 teljesen új fehér felsőmet egy piros pólójával :D azóta nagyon odafigyelek ezekre is. nem nagy dolog egyébként. általában az új ruháknál is meg lehet mondani ránézésre, hogy vajon fog-e vagy nem
2011. márc. 15. 13:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Egy kis vizes vattával dörzsöld meg azokat a ruhákat, amelyikek szerinted fognak, és ha színes marad a vatta, akkor igen, eresztik a színüket, úgyhogy külön mosd őket, de használhatsz a mosáshoz színfogó kendőt is. Felfogja a mosás során kioldott színanyagot, megelőzi, hogy a ruhák összefogják egymást. Ingyenes termékmintát kaphatsz: www.szinfogo.hu-n.
2011. márc. 15. 14:08
 6/6 anonim ***** válasza:

A régi ruhák általában már nem fognak, amiben bizonytalan vagy, azt előtte áztasd be egy kicsi vízbe és meglátod, hogy megfesti-e. Új ruháknál is célszerű először kiöblíteni, egyrészt ki tudja, ki próbálta fel előtted meg milyen körülmények között szállították, másrészt kiderül, hogy fog-e.

40 fokon bőven elég mindent mosni, célszerű külön a fehéreket a többitől. De ha új ruhát veszel, nézd meg a címkéjét, bírja-e a 40 fokot (általában csak a nagyon kényesek nem bírják, pl. selyem). Azt jegyezd meg, mit kell külön mosni.

Ha valamelyik ruhádat mégis sikerült összemosni, akkor egy darabig mondj le a használatáról, és tedd be minden alkalommal mosni. Amikor megszáradt, mehet egyenesen a szennyesbe. Amelyik festék kijött a másik ruhából és összefogta azt, az abból is ki fog jönni. Általában 10-12 mosás alatt észrevehetetlenre halványul, ez sok idő, ha egyedül vagy és nem vagy egy nagy Mosó Masa, de például mi ketten élünk a párommal és egy héten simán lemegy 4 mosás (egy fehér, két színes, meg egy ágynemű), néha több is, ha ezekbe mindbe belerakom a kérdéses ruhadarabot, 2-4 hét múlva tuti megint felvehető lesz.

Nekem eddig ez a módszer vált be a legjobban, sokkal egyszerűbb, mint külön szórakozni a ruhával.

2011. márc. 15. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!