Hogy tanultál meg mosni egyedül ruhát?
EZ sajnos benne van a pakliban. Szelektálj szín szerint, nagyon sötétet nagyon világossal ne moss össze. A régebbi ruhák már rendszerint nem fognak.
És hogy tanultam meg? Felkerültem egyetemre, Budapestre, ha tiszta ruhát akartam, akkor ki kellett magamnak mosni. A szükség nagy úr.
A régi ruhák általában már nem fognak, amiben bizonytalan vagy, azt előtte áztasd be egy kicsi vízbe és meglátod, hogy megfesti-e. Új ruháknál is célszerű először kiöblíteni, egyrészt ki tudja, ki próbálta fel előtted meg milyen körülmények között szállították, másrészt kiderül, hogy fog-e.
40 fokon bőven elég mindent mosni, célszerű külön a fehéreket a többitől. De ha új ruhát veszel, nézd meg a címkéjét, bírja-e a 40 fokot (általában csak a nagyon kényesek nem bírják, pl. selyem). Azt jegyezd meg, mit kell külön mosni.
Ha valamelyik ruhádat mégis sikerült összemosni, akkor egy darabig mondj le a használatáról, és tedd be minden alkalommal mosni. Amikor megszáradt, mehet egyenesen a szennyesbe. Amelyik festék kijött a másik ruhából és összefogta azt, az abból is ki fog jönni. Általában 10-12 mosás alatt észrevehetetlenre halványul, ez sok idő, ha egyedül vagy és nem vagy egy nagy Mosó Masa, de például mi ketten élünk a párommal és egy héten simán lemegy 4 mosás (egy fehér, két színes, meg egy ágynemű), néha több is, ha ezekbe mindbe belerakom a kérdéses ruhadarabot, 2-4 hét múlva tuti megint felvehető lesz.
Nekem eddig ez a módszer vált be a legjobban, sokkal egyszerűbb, mint külön szórakozni a ruhával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!