Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Így hogyan mosogassak? Lerohad...

Így hogyan mosogassak? Lerohad a kezem! (Többi lent. )

Figyelt kérdés

Végigpróbáltam kismillió mosogatószert, és kivétel nélkül terítve leszek tőlük ekcémával. A legolcsóbb gagyitól kezdve a legdrágább sensitive-ig minden kiüt. A kezem merő repedés, gennyes hólyag és viszket, a bőröm már teljesen meg van vastagodva emiatt. Hiába kenem a bőrdoki által felírt krémekkel, akkor is minden nap irritálom a mosogatószerrel. Gumikesztyűt sem tudok viselni, mert arra is allergiás vagyok. Nem tudom, mit csináljak már. Mosogatógépre nincs keret, mást nem tudok megbízni vele, a gyerekeim még kicsik.

Ismer valaki valami szert, ami nem allergizál? (Amway is kilőve.)

2011. febr. 14. 09:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok, amúgy szerintem nem a mosogatószertől reped ki (legalábbis nálam), hanem a víztől. Egyelőre azt csinálom, hogy sokszor keveset mosogatok, valamint átpasszolom a páromnak, amikor csak lehet.

A világ egyik legkisebb konyhája a miénk (2*1.5m), pont csak a hűtő, mosogató, tűzhely fér el.

Most gyűjtök egy Candy triora, ami egy mosogatógéppel egybeépített tűzhely. Baromi drága, de kell és kész :D

2011. febr. 14. 15:03
 12/15 anonim ***** válasza:

Orvosi kesztyűt a gyógyszertárban kapsz.

Mosogatáskor az ecethez önts szódabikarbónát,az leviszi a zsírt is.

Én félliter vízhez öntök egy flakonba félliter ecetet,és egy tasak szódabikarbónát. Nekem bevált.

2011. febr. 14. 18:12
 13/15 anonim ***** válasza:

Gyógyszertárban tudsz venni látexmentes kesztyűt.Olyan, mint a gumikesztyű, talán nem annyira rugalmas, de ugyanolyan vékony.

A kezedet mandulaolajjal és pici almaecettel ápld, együtt masszírozd a kezedbe.

2011. febr. 14. 18:49
 14/15 anonim ***** válasza:
Bioboltokban vettél már mosogatós szert, azok jók, és hígítani kell így még gyengébbek a kezedhez (most Ecovert használunk, szintén hígítva) az ecethez önts szódabikarbónát az jobban oldja a zsírt. a mosószóda sem allergizál, de nem habzik :-(
2011. febr. 16. 13:32
 15/15 anonim ***** válasza:

Az FLP-nek van egy tisztítószere, MPD-nek hívják.

Mosásra, mosogatásra, felmosásra, takarításra használom a megfelelő hígítási arányokkal.

Foszfátmentes, ha ez számít neked.

Kisgyerekes háztartásom van, nagyon kiadós és én pl. csak kesztyűben tudok vegyszerrel dolgozni, hát ezzel kesztyű nélkül is megy.

2011. febr. 19. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!