Hogyan mosogassak úgy, hogy egy gázos átfolyónk van csupán a mosogatónál, és csak akkor lobban be a gázláng, azaz csak akkor melegíti a vizet, ha nagyon megeresztem a vízsugarat (pocsékolás)?
Figyelt kérdés
Anyu nem engedi, hogy nagyon folyassam a vizet, mert vízpocsékolás, viszont a gázlángot se lobbanthatom be, mert az meg gázpocsékolás szerinte. Viszont így 1 perc után hideg vízben mosogatok, ami meg nem hatékony a nagyon zsíros edényeknél. Már nem tudom, hogy mit csináljak. Hogy kell ezzel az átfolyós vacakkal mosogatni?2010. jan. 4. 00:16
1/3 anonim válasza:
Először engedd tele forró vízzel a mosogatót, mosogass el abban, kezdve a poharakkal, majd üveg, porcelán tárgyak, aztán evőeszközök, végül lábosok, serpenyők. Ha csak pár darab van, sikerül egy vízben is, de, ha úgy látnád, hogy túl szennyezett már a víz, akkor engedd le, mosd ki a mosogatót , dugd be újra, és ereszd meg a forró vizet, és folyó vízben öblítsd le alaposan a fenti sorrendben, amit már elmosogattál, majd tedd a csepegtetőre. Ezzel megtelik a következő mosogatáshoz a medence és folytathatod a mosogatást tovább. Mindig figyeld, mennyire szennyeződött el a víz. Mosogatás előtt pedig célszerű nagyon alaposan lekapargatni az ételmaradékot a tányérokról, még frissen, vagy papírtörlővel is a kukába kotorhatod. No, így kétszer is felhasználod a vizet, és nem folyatod állandóan.
2/3 A kérdező kommentje:
Hú, ezt 2x is el kellett olvasnom, de nagyon szépen köszönöm!
2010. jan. 4. 01:06
3/3 anonim válasza:
röviden: mosogass állóvízben. teleengeded meleg vízzel a mosogatót, elmosogatsz, leereszted, utána hideg vízben öblítesz.
az előző lakásunkban nekünk is ilyen volt, utáltam is rendesen. most távhősben lakom, folyamatosan jön a melegvíz :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!