Hogyan, milyen szempont alapján selejtezzem ki a ruhásszekrényeket?
Kedves Kérdező!
Vizsgáltasd ki magad, h véletlenül nem eü-i okok miatt van-e ez a testsúlyingadozásod. Ha igen, gyógyulj meg <3 azt kívánom neked. Ha nem, akkor meg azt, h legyen önfegyelmed a nemfaláshoz.
Ha sikerül tartanod a súlyod, akkor annak megfelelő méretű ruhákat tartsd meg. Ha nem sikerül, akkor a 3 méretből biztosan nem használt dolgokat selejtezd/add/ajándékozd el.
Olvass Marie Kondo-t, az ötletei segítenek ilyesmiben.
Sok sikert!
Ismerős a szitu!
Mimdemt dobj ki amit az elmúlt egy évben maximum egyszer vettél fel. Ez az alap.
Nekem van kb 5-6 olyan felsőm ami minden potenciális méretemen jó rám és jól áll (nekem ez 38-42)
Elsőként nézz át mindent a mostani méretedből. Minden. Egyes. Darabot. Ha tavaly nem vetted fel, "kuka" (adomány/kuka/eladni az állapottól függően). Amit 1-5 alkalommal vettél fel, azt tedd félre.
Amit úgy döntesz megtartasz, azt kötelezően próbáld fel. Mindet.
Mist jön a félrerakott kupac:
Amit felvettél egyszer de kevesebb mint 5ször azt gondold át miért. Felét szelektáld ki.
(Nekem amúgy a legnehezebb attol volt megszabadulni amit kaptam es nem tetszett de tudtam hogy minosegi. De attol is meg kell)
-------- ezek voltak a jelenlegi méreted ruhái
Utána jön a többi méret. Ami nem jó rád mert túl nagy vagy túl kicsi. Ezeket szedd szét méret szerint.
Szelektálj. Ne maradjon több ruha mint ami a jelenlegi méretdből maradt. Ha a jelenlegi méretedbol 3 farmer, 16 felso, 2 pulcsi, 6 melltadto és 4 pizsi maradt akkor ne legyen ennél több a többi mérettel sem. Mondjuk a 17 felso meg oke de a 20 nem (fiktiv szamok).
Ezt ami jeleeg nem jo rad jo alaposan zsakold el es tedd el nagyon messzire. Ne legyen a ruhásszekrényedben. Ágynemutarto, magas polc, szekrény mélye stb. Tedd máshova.
Utána a többi mérettel egyesével ugyanez.
A fő pontok
- csak azt tartsd meg amit ténylegesen hordasz es azt ne amit hordani akarsz
- a jelenlegi méreteddel legyél nagyon szigorú és a többinek a darabszámát igazítad ahhoz
- nem kell nagy ruhatár. Megszámoltam. Nekem most 3 utcai gatyám van, 11 pólóm/pamut felsőm és 7 blúzom van. Ha fogyok visza (most epp a nagyobb meretemen vagyok) kb kiesik 3 es jon 5 felso. De ha belegonolsz 3 hetig tudok minden nap mast felvenni. Boven eleg.
Hajrá
Ja és még valami. Vintedre feltoltogetni felesleges. A nagy szelektalásomnál 211 ruhadarab ment fel kb 3 nap aktív munkájával. 30 ezer ft jött be összesen fél év alatt. Nem érte meg.
Köszönöm a válaszokat!
1#
Ha kövér vagyok, azt nem fogadom el, le akarok fogyni, le is fogyok, csak nem sokáig tudom tartani. "legyen önfegyelmed a nemfaláshoz" Ezen először megsértődtem, de belátom, hogy itt lehet a hiba.
2#
Nagyon jó ötletet adtál! Nekiállok a válogatásnak, és a szekrényekben csak az marad, ami most jó rám. A többi szétválogatva zsákban/dobozban megy a padlásra. Ha fogyok majd lehozom, hízni meg nem akarok, de mindent kidobni nem merek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!