Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Álló porszívót tervezek...

Álló porszívót tervezek venni. Milyen szempontok alapján válasszak, mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Aki már használ ilyet jó ideje, mire jött rá használat közben? Jó lett volna, ha olyat választ inkább, amelyik...? Amelyik milyen, mit tud, mije van, stb.?

aug. 12. 12:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Az olcsók hamar tönkremennek és nem szívják a port rendesen. A drága nem véletlenül drága.

Nekem volt több akkumulátoros, ráuntam, egy idő után az akksi felmondja a szolgálatot. Vettem álló porszívót, de vezetékeset. Engem nem zavar a vezeték.

Nekem Karcher VC 5. típusú van 5 éve, nem adnám semmiért, remekül és egyenletesen dolgozik.

aug. 12. 12:48
 2/17 anonim ***** válasza:
73%
Sajnos a drága sem feltétlenül jó. Abból is van olyan, ami alig szív. Mi visszatértünk a hagyományoshoz :)
aug. 12. 12:56
 3/17 anonim válasza:
80%

Nekem Dyson-om van otthon és nagyon szeretem. Drágább árkategória, de szerintem megéri.

Ami szerintem nem praktikus az amihez felmosó fej is van.

aug. 12. 13:51
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van 300 ezer ft-os és 20 ezer ft-os porszívóm is. az első akkus, a második vezetékes. Hát a vezetékes sokkal jobban teljesít. Mindkettő álló-
aug. 12. 22:07
 5/17 A kérdező kommentje:
A vezetékből pedig nagyon elegem van...
aug. 12. 23:05
 6/17 anonim ***** válasza:
68%
Minimum 80.000 forint, ezalatt ne vegyél semmit. Én egyébként szeretem az álló porszívómat, vezeték nélküli. Csak lekapom, végigszaladok a lakáson és kész. Olyat nem vennék, ami fel is mos. Arra igenis kell külön gép.
aug. 29. 10:29
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Szűrőt érdemes venni hozzá még tartalékba, illetve valami turbó szívófej kiegészítőt (Petpro+ vagy hasonló), mert nagyon szépen kiszedi a kanapéból, szőnyegből a szőrt, hajat, port.
aug. 29. 10:34
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj egyre több gyártó nem tünteti fel a szívó erőt. Ami biztos olyan álló pórszívóról még nem hallottam ami képes a szőnyegből kiszedni a kutya/macska szőrt. Egy hagyományos pórszívó ugyanazon gyártótól, ugyan azon árkategóriában 2-3x erőssebben szív, mint az álló változat.

Hepa szűrő legyen benne, mert akkor nem kavarja a pórt a házban.

Már egy ideje a pórszívókat ketegórizálják, hogy szőnyegre, vagy kemény padlóra való, esetleg mindkettőre. Vannak az állatszőrre való fajták, nekem is ilyen van, ezek minden honnan össze szednek mindent (nem az olcsók, 50-80000 között már jók vannak).

Több fajta állót küldtem vissza kipróbálás után, mert alkalmatlanok voltak.

aug. 29. 12:48
 9/17 A kérdező kommentje:

"Szűrőt érdemes venni hozzá még tartalékba"

Miért? Később esetleg már nem is lesz?

aug. 29. 15:16
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

8+

Nekem Rowenta porszívóm van, 2 éve vettem, ekkor 15 év alkatrész garanciát adtak rá, azaz még 13 évig biztosan lesz hozzá szűrő is. (kétlem, hogy eddig kibírja egy pórszívó, de majd meglátom)

aug. 29. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!